logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Varázslatos India

Varázslatos India

Arunima Kumar, kuchipudi dancer, táncos, IndiaFest 2012, BudapestIndiaFest 2012

Az Indiáért lelkesedők nagy örömére idén is megrendezték az IndiaFest 2012 elnevezésű kulturális eseményt Budapesten, a Grundban. Az ünnepi alkalmat India magyarországi nagykövete, Őexcellenciája Gauri Shankar Gupta nyitotta meg. A du. 6 órától hajnalig tartó sokszínű programsorozat fénypontja a Londonból érkező világhírű kuchipudí táncos, Arunima Kumar briliáns előadása volt. A résztvevők az indiai konyha remekeit is megkóstolhatták és hajnalig rophatták a táncot közkedvelt bollywoodi dallamokra.
 
Az indiai kultúrát kedvelők az utóbbi években egyre több olyan eseményen vehetnek részt, amelyek India művészetét, gasztronómiáját, hagyományait és jelenét hozzák közelebb a magyar közönséghez. Ezek egyike a már hat éve megrendezésre kerülő IndiaFest programsorozat, amelyet idén május 18-án a budapesti Grund nevű szórakozóhelyen tartottak.
 
Arunima Kumar, kuchipudi dancer, IndiaFest 2012, BudapestA fesztivál du. 6 órakor Taare Zameen Par című indiai film vetítésével kezdődött, amelyet 2009-ben Oscar-díjra is jelöltek. Majd Őexcellenciája Gauri Shankar Gupta, India magyarországi nagykövete köszöntötte az egybegyűlteket.
Este 9 órára a Grund szabadtéri részén elhelyezett széksorok megteltek és nagy várakozással tekintett mindenki a színpadra, ahová hamarosan a szépséges kuchipudí táncos, Arunima Kumar érkezett. A művésznő magával ragadó átéléssel és tökéletes technikai tudással mutatott be többféle darabot (például Mira királynő táncát, vagy a Szobor táncot) és Krisna istent megjelenítő táncában elkápráztatta a közönséget, egy a kuchipudí táncstílushoz tartozó különleges tánc-elemmel is, az úgynevezett „tányér-tánccal”.
 
− Rendkívüli öröm volt számunkra, hogy elfogadta meghívásunkat a világhírű művésznő, aki először lépett fel Magyarországon. Arunima Kumar személyében korunk egyik legtehetségesebb fiatal táncosnőjét láthattuk, aki a sydney-i operaháztól az Indiai Nemzetközösségi Játékokig lép fel világszerte. 2008-ban Yuva Puraskar díjjal is elismerték művészetét − nyilatkozta Simon Vilmos, az Kamala Bollywood Tánccsoportest főszervezője. A klasszikus táncművészeti előadás után a Kamala Bollywood Tánccsoport egy népszerű filmbetétet táncolt el, majd hajnalig tartó igazi, hamisítatlan bollywoodi buli vette kezdetét.

indiai fűszerek

A vendégek a programok szüneteiben a Shalimar Indiai Étterem jóvoltából ínycsiklandozó indiai ételeket kóstolhattak, a Szép Kis India pedig indiai fűszerpiacot varázsolt a grundra. Emellett hennafestés is színesítette a programsorozatot. A szervezők remélik, jövőre is hasonlóan színvonalas, jó hangulatú fesztiválra hívhatják az érdeklődőket!
 
Édes Borbála