logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Japán

Az írás művésze

Zopcsák Ferenc Zsolt kalligráfussal készített interjúEgy cseresznyeünnepen találkoztunk vele először: kis asztalka mögött fogadta az érdeklődőket, akik kíváncsiak voltak arra, hogy fest a nevük japánul? Zopcsák Ferenc Zsolt a japán kalligráfia művésze, interjúnkban megmutat nekünk valamit ebből a különleges távol-keleti művészeti ágból, ahol az egyes írásjegyek megalkotásával fejezi ki önmagát és gondolatait a művész.

Orchidea és Bromélia Kiállítás

orchideaNovember 15-17-ig a Magyar Orchidea Társaság megrendezi őszi Orchidea és Bromélia Kiállítását a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A kiállítás díszvendége Japán, így a távol-keleti ország egzotikus orchideáival is megismerkedhetnek azok, akik ellátogatnak a Vajdahunyadvárba.

Hülyerobot pályázat

Hülyerobot pályázat, Bacarobo 2.0, hülyerobot Kupa, Bacarobo KupaA Kitchen Budapest Hülyerobot pályázatot hirdet olyan mechanikusan mű-ködő találmányok számára, amelyek tökéletesen haszon-talanok, ám viccesek. A  hülyerobot versenyre a világ minden tájáról várják a találmányokat, amelyek közül tíz pályázó méri össze az erejét október végén a Trafó színpadán. A Japán Bacarobo Kupának már másodszor hazánk ad otthont.

Hanami

Japán szirmok

Polgár Marianne grafikus, festőművész alkotásait Japán természeti szépségei ihlették. Képei Japán különleges ünnepének, a hanaminak (virágnézés) hangulatát idézik.

Tartalom átvétel