logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

barokk

Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál

Fertőd Első Barokk Ételfőző Fesztivál Esterházy Kastély2013. július 19-21-én először rendeznek háromnapos barokk ételfőző fesztivált Fertődön, az Esterházy kastély parkjában. A szervezők a rendezvénnyel szeretnének hagyományt teremteni, és megőrizni a barokk kor szépségét, gasztronómiáját, feledésbe merülő ízeit. Sok szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne megismerkedni a barokk ízek világával. A belépés ingyenes, a versenyzőknek kell nevezési díjat fizetni. Nevezési határidő: július 12.

Szelíd heroizmus

Birta Gábor kontratenor, fotó: Atelier SchäfferA régizenei hagyomány nélkülözhetetlen hangfaja a kontratenor. A női hangmagasságot a férfiassággal ötvöző hangszín különleges hatást gyakorol a hallgatóságra. Birta Gáborral való beszélgetéskor kiderült, miért… Kontratenornak lenni ugyanis sokkal több, mint művészet: életstratégia, a mindennapokban is megélt bölcs és szelíd heroizmus. Az énekes mesterével, a brit Nicholas Claptonnal közös Shakespeare-estre készülve adott interjút lapunknak. 

A barokk varázsa

Háromszáz éves időutazást tehetnek azok, akik augusz-tus második hétvégéjén ellá-togatnak Győrbe. Augusztus 12-14 között egyedülálló rendezvénysorozatot szerveznek a barokk jegyében. Vásári komédia, koncertek, fáklyás felvonulás, előadások, jelmezbál várja az érdeklődőket, az események fénypontja pedig egy igazi barokk esküvő lesz, amelyen száz fehér galambot repítenek majd a levegőbe.

 

Tartalom átvétel