logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Egri Tavaszi Fesztivál

BADORA, Egri tavaszi fesztivál

XI. Egri Tavaszi Fesztivál (2011.március 15.-április 3.)

Március 15-e és április 3-a között ismét megrendezik az Egri Tavaszi Fesztivált. A népzenétől a komolyzenén át a rock and rollig, vagy a különféle tánc, illetve színművészeti produkciókig mindenki találhat kedvére való előadást. A programsorozat részeként Etno Funk Fesztivál és Stúdiószínházi Találkozó is várja az érdeklődőket.

Az Egri Tavaszi Fesztivált idén 11. alkalommal rendezi meg Eger városa, amely  mára nemcsak a helyiek körében, hanem az egész országban, sőt a határon túl is nagy népszerűségnek örvend. Összművészeti jellegéből adódóan a fesztiválon mindenki megtalálhatja a kedvére való programot.

Idén a Csík Zenekar kezdeményeseként  A népzenétől a rock and roll forradalomig című koncert,  Szabó Sípos Máté karnagy által a Liszt évfordulóra készült színpadi előadás, vagy a Kerekes Band nevéhez kötődő Etno Funk Fesztivál is kimagasló programnak ígérkezik. A fesztiválon a kortárs táncművészet is képviselteti magát. A hazai tánckultúrába új színt hozó Badora Társulat az egri fesztiválra időzített Tiszta tánc c. bemutatójával a tánc új formanyelvét igyekszik népszerűsíteni, de képzőművészeti kiállításokra is ellátogathatnak a fesztivál vendégei.
 

Etno Funk Fesztivál (Április 1-2.)
 
OLEKU BANDAz Etno Funk Fesztiválon többféle zenei műfaj is képviselteti magát: az Erdélyből érkező, népzenét játszó Szászcsávási Zenekar, a rockabillyben brillírozó Little Sonny and his Wild Cows, a rockzenét játszó Shapat Terror, vagy a funkos Belga DJ Set, Mégötlövéssel és Bauxittal. A fesztiválon nagyszabású koncerttel ünnepli a világzenét játszó Kerekes Band megalakulásának tizenötödik, jubileumi évfordulóját is. Díszvendég a nigériai OLEKU BAND lesz.
 
 
 
 
XXI. Magyar Stúdiószínházi Fesztivál
(március 27-április 2.)
Gárdonyi Géza Színház, Eger
 
Az egri Stúdiószínházi Találkozó idén bepillantást nyújt az EU újonnan csatlakozott országainak színművészetébe is.
Különleges színfoltnak ígérkezik a marosvásárhelyi Yorick Stúdió 20/20 című produkciója Gianina Cărbuniariu rendezésében, vagy az Albee darabból készült Peter és Jerry/Állatkerti történet a Csokonai Színház előadásában. Unikumnak számít a Pintér Béla Társulat Szutyok című előadása, valamint Dömötör András rendezésében az E.T. című produkció, Madách Imre Az ember tragédiájának különleges átdolgozása is.
 
Képzőművészeti programok
Az Egri Tavaszi Fesztivál a képzőművészeti programokra is nagy hangsúlyt fektet.  Az Álmok, mesék, mítoszok - Válogatás az Antal-Lusztig Gyűjtemény anyagából című kiállítás a misztikumra, az ember és Isten kapcsolatára, a hittel teli és a hitetlen ember világnézetére, a lét nagy kérdéseire igyekszik választ találni, elsősorban XX. századi magyar képzőművészek alkotásain keresztül. Többek között Csontváry Koszka Tivadar,  Ország Lili, Meloccó Miklós és Keserű Katalin műveit csodálhatjuk meg az Egri Zsinagóga Galériában.
 
Bővebb információ: www.eger.hu honlapon, valamint Kubik Elvira PR és kommunikáció referenstől kapható: Tel: +-36/20-916-32-06