logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

A Hang-villa titka

A Hang-villa titka

A hang-villa titka, akadálymentesített gyerekdarabGyerekdarab jeltolmáccsal a Centrál Színházban

November 13-án, vasárnap 19 órától szokatlan előadás szemtanúi lehetnek az érdeklődők. A Centrál Színházban a Hang-villa titka című gyermekdarabot jeltolmácsolva adják elő, hogy a produkciót a siket, vagy nagyothalló gyermekek is élvezhessék. Mint megtudtuk: a jeltolmácsok kiváló színészi képességekkel rendelkeznek, közreműködésük gazdagítja az előadást.

November 13-án első ízban láthatnak gyerekdarabot jeltolmácsolással  Magyarországon. A Centrál Színház A Hang-villa titka című mesejátékot jeltolmácsok közreműködésével mutatja be, hogy azt a siket, vagy nagyothalló gyermekek is élvezhessék. Bödök Ilona és Nagy Adrienne jeltolmácsok nem csupán közvetítik a szöveget, hanem az előadás részeivé válva kiegészítik a színpadi történéseket. Simon Kornél, a produkció rendezője szerint a jeltolmácsok kiváló színészi képességekkel rendelkeznek, így olyan, mintha egyfajta balett kísérné az egyes jeleneteket, ekképpen az előadást gazdagítja a jelenlétük.
 
A Hang-villa titka, Centrál SzínházA Centrál Színházban korábban nagy sikerrel játszottak jeltolmács közreműködésével felnőtteknek szánt darabokat is: A mi utcánk – Avenue Q, a Guppi, és a Mégis, kinek az élete? című előadásokat.
– A Centrál Színház teljes mértékben elkötelezett az akadálymentesítés ügye mellett – mondta Puskás Tamás színházigazgató.
– A nagyszínpad mozgáskorlátozottak számára könnyen megközelíthető, a hallássérültek számára pedig az előadásokon nagyothalló hurkot biztosítanak. A produkciókat létrehozó 90 decibel elnevezésű projekttel – amely a siketek és súlyos nagyothallók számára igyekszik teljes értékű kulturális élményeket biztosítani – jó együttműködés alakult ki az elmúlt években. Az előadásokat szakemberek előre megtekintik, és így választják ki azokat, amelyek jelelhetők. Puskás Tamás kifejezetten büszke arra, hogy gyerekdarabot először a Centrálban láthatnak a nézők jeltolmácsok közreműködésével. A terveik szerint a jövőben is rendszeresen sor kerül egy-egy előadás jelnyelvi közvetítésére – nyilatkozta Puskás Tamás.
 
Cím:  Centrál Színház
          1065, Budapest, Révay u. 18.
          Tel.: 061-301-2064
www.ismertseg.hu