logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

A „dögös” Csárdáskirálynő

A „dögös” Csárdáskirálynő

Páli Petra operett-musical színésznőInterjú Páli Petrával 

Páli Petra mindössze ötödik osztályos kislány volt, amikor kijelentette, színésznő lesz! Azóta eltelt pár év és velem szemben egy musical-operett szakon végzett színésznő ül. Az indulásról, eddigi sikerekről és fellépéseiről beszélgettünk.
 
– Miért pont az éneklés és a színészet volt a vágyad?
 
– Nem volt kérdés, mindig is színésznő akartam lenni. Már kicsi koromban elhatároztam, hogyha nagy leszek, Shakespeare darabjában én leszek Júlia! Általános iskola harmadik osztályától kezdve jártam zongoraórákra, Antal Józsi bácsi tanított hosszú évekig. Emellett iskolai színdarabokban játszottam és énekeltem a tamási gyermekkórusban. Nagyon élveztem és tudtam, hogy ez az én világom. A gimnázium évei alatt szülővárosomból, Tamásiból Pestre jártam énektanárhoz, folyamatosan képeztem magam.
 
– Gimnázium után merre indultál?
 
– 2007-ben felvételt nyertem a Gór Nagy Mária Színitanodába, majd 2008-ban átjelentkeztem Bánfalvy Ágnes Színészképző Stúdiójába, ahol musical-operett szakon végeztem. Ágival nagyon jó viszonyban lettünk és ez a barátság a mai napig is tart. Bármikor számíthatok rá és ez remek érzés. Sokat tanultam tőle, sokat köszönhetek neki.
 
„Én színésznő leszek és Júliát fogom játszani!”
 
Páli Petra tánckara– Kik azok, akik még segítettek, támogattak az elindulásban, és akikre most is számíthatsz?
 
– A zongoratanárom, Antal Józsi bácsi kicsi korom óta sokat foglalkozott velem, nem csak a hangszeres, illetve szakmai tudásban állt mellettem, hanem tulajdonképpen mindenben. Ha szükségem van segítségre, a mai napig őt hívom, és ő természetesen rögtön segít is. A klasszikus éneklés rejtelmeibe Mészöly Katalin és Horváth Bálint operaénekesek vezettek be. Az operett műfajában Ullmann Kriszta adott nagy segítséget, ének és tánc terén egyaránt. A musical hangképzést pedig Pesten tanultam Plásztán Anettnél.  Sok erőt ad, ha a fellépéseim előtt Horváth Zsolt a konferanszié. Mindig teremt egy alaphangulatot, így mindig jókedvűen állok színpadra.
Nem utolsó sorban, rengeteg támogatást kaptam és kapok Anyukámtól, aki többek között sokat segítetett a színi tanodai felvételiben. A mai napig kikérem a véleményét, amikor egy-egy előadásra készülök.
 
– Ha végiggondolod az eddigi pályád, mire vagy a legbüszkébb?
 
– Szerepeket kaptam a Színitanoda darabjaiban, az éneklés területén pedig nagy kihívás volt a Csárdáskirálynőből Szilvia belépőjének eléneklése. Egészen addig a „dögös” musical számokat kaptam meg, de Bánfalvy Ági valami újat szeretett volna tőlem látni…megleptem!
Hatalmas élmény volt, amikor ötvenhat táncos táncolt mögöttem. Van egy állandó, hat fős tánckarom is, akikre nagyon büszke vagyok. A próbák jó hangulatban telnek, baráti viszonyban állok a lányokkal. A műsoromhoz a koreográfiát általában én találom ki, de természetesen ők is alakíthatnak a lépéseken, illetve volt példa arra is, hogy fellépésen, amikor magam mögé néztem, az egész számban kész koreográfiával leptek meg! A „kemény mag”: Glück Ramóna, Ignácz Boglárka, Keszthelyi Szófia, Matus Hajnalka, Müller Ivett, Nyikos Daniella.
 
Páli Petra és táncosai– Mik a további tervek? 
 
– A hétvégék 30-50-60 perces előadásokkal telnek. Több éve van egy állandó partnerem, Békefi László színész. Nagyon szeretek vele együtt dolgozni, sok közös fellépésünk van. Általában fesztiválokon, falunapokon és jótékonysági koncerteken lépek / lépünk fel. 
 
Köszönöm szépen az interjút, további sok sikert kívánok!
 
Németh Orsolya
/Fotó: Juhász Kata. Stylist: Pál Gabi/

Kapcsolódó cikkek:

Akinek a színészet az élete >> Interjú Udvaros Dorottyával

A valóságos Ábel >> Varga Ádám első címszerepét alakítja

Dér Denisa titkos receptje az élethez >> A színésznő missziója a szeretetért