logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

A világ legnagyobb whiskyje

A világ legnagyobb whiskyje

A világ legnagyobb whisky-je

Guinness-rekordot döntött a fajdkakasos whisky

Különleges születésnapot ünnepelt Skócia legkedveltebb whiskyje: a Famous Grouse megdöntötte az eddigi világrekordot, megalkotta a világ legnagyobb whiskys üvegét. A csúcsra törő palack, amely a fajdkakasos whisky hű másolata, 44 literrel szárnyalta túl az előző rekordot, azaz 228 literes űrtartalommal büszkélkedhet, amely 9210 pohárnyi scotch-csal egyenlő. A rekordot a Guinness szakembere hitelesítette a nagyszabású leleplezésen.
 

A Famous Grouse a legnagyobb whisky

A világ legnagyobb whiskys üvegének rekordját mutatta be a Famous Grouse, amellyel a márka 107. születésnapja előtt tiszteleg. A különleges szakértelmet igénylő üvegtest elkészítését egy cseh manufaktúra vállalta, ahol az üvegfúvók kézzel alkották meg az óriási monstrumot. Szintén kézzel készült a parafa dugó is, amelyet Portugáliából szállítottak a helyszínre.
 

Elkészülte után a palack - a rekorderek nem kis aggodalmára - 2100 kilométert utazott hazájába, Skóciába, ahol a lelkes whisky-kedvelők több mint három órán keresztül töltötték meg az „élet vizével”. A közönség 9210-szer láthatta ugyanazt a mozdulatot, mire csordultig telt az üveg. A fajdkakasos whisky az előzetes várakozásokat messze túlszárnyalva, mintegy 44 literrel döntötte meg a tennesse-i párlat eddigi rekordját. 1,65 méter magasságával ember nagyságú üveg jött létre, amely 535 mm szélessége folytán éppen átölelhető. Az elképesztő 228 literes világrekordot a Guinness szakembere is hitelesítette, így Skócia legkedveltebb whisky-je a jelenlegi hivatalos világcsúcstartó.

Koronczay Edit

    (forrás: RedLemon)

Kapcsolódó cikk:

Édes keserűségek >>

Kuba libre >>

Kapcsolódjanak Gasztronómia oldalunkhoz a Facebookon is! >>