logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Advent Győrben

Advent Győrben - Téli Fesztivál 2011

betlehemes, Advent Győrben, Nemzetközi Betlehemes Találkozó 2011Ünnepel a város

Idén is változatosabbnál-változatosabb programokkal készül az ünnepekre Győr. Az adventi időszak hangulatát a  karácsonyi vásár és a minden évben megrendezésre kerülő Nemzetközi Betlehemes Találkozó teszi emlékezetessé,  Karácsonykor a Diótörőt mutatja be a Szentpétervári Állami Balett, majd a 2011-es Téli Fesztivál nagyszabású Szilveszteri Városi Vígasságokkal és utcabállal zárul. A programsorozathoz kedvcsinálót alább olvashatnak.

 
Idén az Advent Győrben – Téli Fesztivá 2011. elnevezésű programsorozatl főszereplői a gyerekek. A Széchenyi téren egy egész Adventi Győrkőc-birodalom épül izgalmas szalmalabirintussal, karácsonyi körhintával, kisvasúttal, terepasztallal, de még egy óriási élő mesekönyvvel is találkozhatnak a kicsik.
 
Adventi gyertya, Győr, Advent GyőrbenGyőr főterén állítják fel a város óriási adventi koszorúját, karácsonyfáját, és Betlehemét is. A hagyományokhoz híven, Advent valamennyi vasárnapján közös gyertyagyújtásra várják a győrieket és a városba látogatókat a Széchenyi Térre, ahol karácsonyi vásár és a sült gesztenye, forralt bor kellemes illata várja a vendégeket.
 
Az adventi hangulathoz a gazdag kulturális programkínálat is hozzájárul. A Széchenyi téri ingyenes programjai mellett számos helyszínen rendeznek színvonalas koncerteket, előadásokat, hangversenyeket, gyermekeknek szóló produkciókat is. Ezekben a hetekben fellép a Csík Zenekar, aki  Presser Gáborral ad közös koncertet, Takács Nikolas adventi bemutatkozóján a Kodály Zoltán Általános Iskola Gyermekkórusa közreműködik, Tóth Verát a Széchényi téren hallhatják, Illényi Katica pedig a klasszikus hegedűirodalom gyöngyszemeivel kápráztatja el az ünnepvárókat a Richter Teremben. Győrbe érkezik  Pitti Katalin is, aki kifejezetten karácsonyi hangulatú dalokat válogatott az alkalomra, de itt lesz Demjén Ferenc, az Alma együttes, Dániel Balázs, Nagy Balázs, Rákász Gergely, Varnus Xavér, Bródy János és a 100 Tagú Cigányzenekar is.
Az elmúlt évekhez hasonlóan a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei idén is színpadra állítják  E.T.A. Hoffmann meséjét, a Diótörőt, de ebben az évben a Szentpétervári Állami Balett előadásában is megcsodálhatjuk a felejthetetlen történetet. A világhírű oroszországi társulat Magyarországon elsőként Győrben mutatkozik be a Diótörővel – ahogyan még senki sem látta. Ha valaki felhőtlen vidámságra vágyik, feltétlenül látogasson el a Magyarországi Boogie Woogie Estre is!
 
A győri együttesek, társulatok is kiveszik részüket az Advent Győrben – Téli Fesztivál 2011 programjaiból: A Győri Nemzeti Színház művészei már a megnyitón ünnepi műsorral kedveskednek a győrieknek, a Szilveszteri Gálán pedig a legnépszerűbb produkciókat gyűjtik csokorba. A Győri Filharmonikus Zenekar és a Vaskakas Bábszínház több előadással is bemutatkozik, míg a Győri Balett a Rózsaszínházzal lép színpadra. A táncszínház örökbecsű sanzonjai a halhatatlan énekeseket - Maurice Chevalier, Edith Piaf, Gilbert Bècaud és Jaques Brel – idézik.
 
karácsonyi beigliA Városi Művészeti Múzeumban adventi készülődés részesei lehetnek a legkisebbek, míg az Állatkertben és a Zichy-palotában is Mikulás, illetve Szent Miklós Napot tartanak.
 
A tavalyi évhez hasonlóan az idén is ünnepi témák köré szerveződnek a hétvégék. Lesz tradicionális Paraszti Disznóvágás, aminek külön pikantériát ad a belvárosi hangulat, Szigetközi Halkülönlegességek Napja, és Ünnepi Bejgli Sütés is.
 
Az Advent Győrben - Téli Fesztivál 2011 programjainak sora a Szilveszteri Városi Vigasságokkal zárul: a győriek ismét együtt búcsúztathatják az óévet, és koncerttel, tűzijátékkal, utcabállal köszönthetik az Új Esztendőt.
 
Bővebb információt és a részletes programot itt találják:   www.gyor.hu.  
 
www.ismertseg.hu