logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Alíz és a hét farkas

Vasvári Emese rendező

Alíz és a hét farkas

A Károlyi kertben forgatták Vasvári Emese filmjét

A 2010-ben megrendezett, 41. Magyar Filmszemlén mutatták be Vasvári Emese Alíz és a hét farkas című tévéfilmjét. A Belvárosban élő színművész első filmjének helyszínéül a varázslatos Károlyi kertet választotta. A park színpaddá válik a drámához szokott rendező kezében, amelyen a bonyolult érzelmi kapcsolatok hálójában vergődő szereplők a szeretethez vezető utat keresik.

Vasvári Emesét többek között Magyar utcai lakásában megrendezett színházi bemutatóiról ismerhetjük. A nagysikerű előadások után, amelyen saját darabjain kívül Euripidész, vagy Yukio Mishima drámákat adtak elő, forgatókönyv írásába fogott: s így megszületett az önmaga által mesének nevezett tévéfilm, az Alíz és a hét farkas.
– Kerestem, hogy milyen formában fejezzem ki, amit szeretnék, és ehhez a film műfaja tűnt a legalkalmasabbnak. Így filmdráma lett, mert a sűrített cselekmény valós időben, egy bő óra leforgása alatt történik. Ez alatt bontakozik ki előttünk nyolc ember sorsa, drámája. Mindössze nyolc nap jutott a forgatásra, és csak pár helyszínen vettük fel a filmet – beszélt az alkotás körülményeiről a művész.
Ezek egyike a Károlyi kert.
Aliz és a hét farkas– Nagyon szeretem a parkot és környékét. A hangulatos kis utcák Párizst idézik, és a Belváros forgatagában ez a kis térség olyan, mint egy sziget, ahol fölfrissülhetünk, megpihenhetünk. A szereplők a filmben a lakásomból ide sétálnak át, de a tér elzárt, a Petőfi Irodalmi Múzeumhoz tartozó részébe, ami nagyon alkalmas volt a filmbeli esküvő utáni ebéd megrendezéséhez – mondta.
A filmdráma az emberi kapcsolatok bonyolultságát, és az azokat mozgató érzelmek, vágyak összetettségét mutatja be. Két férfit és hat nőt, akik vágyaikban, szenvedélyeikben csak egyvalamit nem tudnak: feltétel nélkül szeretni.
–A legtöbben birtokolón szeretünk, ezzel pedig megfojtjuk egymást. „Ember embernek farkasa”, ami sajnos, még a szeretetre is igaz. Erre utal a cím is. A családom nőtagjainak és a nagyanyámnak a sorsa inspiráltak a forgatókönyv megírásához.
A filmet a Duna Televízió fogja vetíteni.
Az eddigi visszajelzések azt mutatják, hogy a film megosztja a nézőket: valakinek nagyon tetszik és valakit nagyon dühít a történet. Semleges véleményeket még nem hallottunk róla.

É. B.