Almás zöldbabsaláta
Almás zöldbabsaláta
Ezen a héten egy könnyű, szőlővel és almával gazdagított zöldbabsalátát ajánlunk, amely bazsalikommal és citrommal friss, üde, kellemes, zamatos ízvilágot alkot. A saláta alacsony kalóriatartalmú, így fogyókúrázók is bátran ehetik, de szárnyasok mellé salátának is kiváló!
Hozzávalók:
40-50 dkg főtt sárgahüvelyű zöldbab (vajbab)
15-20 dkg citromalma
15 dkg nagyszemű szőlő
1 nagy fej salátahagyma
fél citrom
friss bazsalikom levelek
2 kanál joghurt, vagy 1 kanál tejföl
fél citrom leve
Elkészítése:
A főtt zöldbabot összekeverjük az apró kokcára vágott almával, félbe vágott szőlőszemekkel, karikára vágott hagymával, az apróra tépkedett friss bazsalikom levéllel, két kanál joghurttal, majd ízlés szerint sóval, citromlével ízesítjük. A tetejére bazsalikomot, citromkarikákat és félbe vágott szőlőszemeket helyezünk. Majd körülbelül két órára hűtőbe tesszük. Önállóan könnyű vacsorának, vagy köretnek szárnyasok mellé ajánljuk!
Podlipnik Anna
- A hozzászóláshoz belépés szükséges
-