logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Asszociációk

Hajdú Mónika fotóművész alkotásairól

Lírai fotográfia.” Leggyakrabban ebbe a kategóriába sorolják a Spanyolországban élő fotóművész, Hajdú Mónika művészetét. Látásmódja a valóság káprázata mögött feltáruló csodálatos világot mutatja meg képeiben.

Hajdú Mónika, fotóművész, Ismertség Magazin, fotográfia, művészet, Szuromi Pál,

Képzőművész kollégája így nyilatkozott róla:
– Született fotóművész és született költő, egyszerre lírai és ugyanakkor sajátos humorú egyéniség. Szenzitív módon van kapcsolata az őt körülvevő világgal, látásmódja mindenki mástól erősen megkülönböztetett. Egy vízcsepp nála egyszerre könny és drágakő. A vízfüggöny mögül feltáruló világ csak az övé, melyben ugyanakkor mindenki másnak is helye van. Képei befogadnak és más dimenzióba hívnak, rengeteg érzékletes és érzéki információval ajándékozva meg minden szemlélőt. Nem magyar vagy spanyol emberként láttatja velünk sajátos képi világát, hanem az egyetemes ember közvetíti az univerzum üzenetét. Azzal a teljes hittel ajánlom figyelmükbe munkáit, hogy képei látványa által megváltozik a világról alkotott viszonyuk. Meggyőz bennünket a művész, hogy a látszat mögül feltárul a csoda – mondta Sándor Edit.

Szuromi Pál művészettörténész szerint Hajdú Mónika érzéki fotográfiái arról tanúskodnak, hogy az emberi létezés látványszféráiban a drámai sugallatú anyag- és időértékek éppúgy megkapóak, akárcsak a vízsugarak áttetsző, lírikus muzsikája.                                                – Csak időnként meg kell állnunk és türelmesen szemlélődnünk kell – javasolta.
Hajdú Mónika, fotóművész, Ismertség Magazin, fotográfia, művészet, Szuromi Pál,

Önmagáról pedig így nyilatkozott a művész:
– Először Szegeden bukkantam fel, amikor megszülettem. Azóta messze vetett a sors.
Hogy ki vagyok? A diplomám szerint, külkereskedelmi üzemgazdász.
Szerintem, nem... – mondta.

É. B.