logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Balkán Party az Iskolában

Balkan Party az Iskolában

Balkán Buli, Iskola, 2013. február 16Fellép a Stipan Djuric & VIZIN tamburazenekar 

Február 16-án, szombaton ismét balkán hangulatban mulathatunk, ezúttal új helyszínen: a közelmúltban megnyitott Iskolában. Az est a farsangra való tekintettel különösen vidámnak ígérkezik. Srdan Golubovic A csapda című szerb-német-magyar film vetítésével kezdődik, majd a híres Stipan Djuric & VIZIN tambura zenekar muzsikál, majd éjféltől DJ Macsity és DJ Vučko adja a talpalávalót. Lesz balkáni gasztrosarok is: a szokásos burek és pjeszkavica mellett sonkatálak, bor -és pálinkabemutató is várja a vendégeket.
 
A sült és kurtafarkú malacon túl, idén a farsanggal újabb sorozata kezdődik a Balkán Partyknak. Az új évhez  új helyszín és új zenekar dukál: február 16-án szombaton Budapest új összművészeti klubja, a valódi iskolából kialakított Iskola nyitja meg kapuit, és Stipan Djuric énekessel (a Pécsi Horvát Színház színésze) az élen a VIZIN tamburazenekar ad koncertet. Az együttes már harminc éve aratja sikereit határon belül és kívül, különösen forró hangulatot teremtve. Emlékeztet kicsit a két évvel ezelőtti Zvonko Bogdan koncertre.
A déli térség elmúlt évekbeli egyik legsikeresebb filmjével kezdődik az est, Srdan Golubovic, a szerb kortárs film nagy reménysége, így filmjét a Csapdát (Klopka) Oscar-díjra is jelölték. Kevesen tudják, de szerb-magyar-német koprodukcióban készült ez az alkotás, így a vetítés után a film producerével, Kántor Lászlóval, az ismert filmkritikus Csákvári Géza beszélget.
 
Balkán Party 2012. Grund
A táncmulatságról DJ Macsity DJ Vuckoval fog gondoskodni: a tapasztalat és fiatalság heve forrósítja majd az iskola parkettjét. Becsöngetnek éjfélkor és reggelig nem is hagyhatjuk el e rendhagyó zeneórát.
A gasztro kínálatban több újdonság is lesz (az iskolai menzát ezúttal mellőzve), régi jó barátunk, a Burekkirály burekjai, pljeskavicai mellett érkezik a vajdasági származású Sonkamester is bácskai sonkatáljaival illetve a szabadkai DiBonis pincészet tart majd déli bor és pálinka bemutatót. Tavaly megnyerték az I. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világkupa fődíját, ezúttal az alma, törköly, birs és hordóban érlelt szilvapálinkával mutatkoznak be a vranac és társai mellett. Mert Iskolába járni jó. :)
 

Hangulat, Balkán Party Grund 212Részletes program:

Kapunyitás: 19.30h
 
20h: A csapda (Klopka) c. szerb-német-magyar film vetítése, Srdan Golubovic Oscar-jelölt alkotása
A vetítés után a film producerével, Kántor Lászlóval, Csákvári Géza filmkritikus beszélget
 
22.30h: Stipan Djuric & VIZIN tamburazenekar
 
00h: Yu party (balkáni mulatós zene)
        Rezidens: DJ Macsity      
        Vendég: DJ Vučko
 
Balkáni gasztrosarok: friss burek és pjeszkavica a Burekkirálytól, sonkatálak a Sonkamestertől. Bor- és pálinkabemutató a szabadkai DiBonis pincészettől.
Belépő: 1500 Ft
 
Helyszín: az Iskola
Cím: 1061 Budapest, Hegedű utca 3. (A Liszt Ferenc tér szomszédságában).


Médiatámogatók:
 
Ismertség, Funzine, Femina
www.ismertseg.hu

Kapcsolódó cikk:

YU Partyk Budapesten >>