logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Bécs a vásárokon túl

Bécs a vásárokon túl

Bécs, karácsonyi vásárCicás kávéház és bécsi szelet

Karácsony előtt sokan látogatnak el az osztrák fővárosba, hogy megcsodálják a karácsonyi vásárokat. De ha már bejártuk az összeset, forralt boroztunk is, sétálgattunk is a látványosan kivilágított utcákon, felmerülhet a kérdés: merre tovább? Alábbi összeállításunkban néhány ötletet ajánlunk Olvasóinknak. Tartsanak velünk!
 
Bécs a téli időszakban általában rendkívül szeles és csípősen hideg, ezért nem egyszerű feladat huzamosabb ideig az utcákat róni. A forró puncsok, és a téli csemegék csak ideig-óráig melegítik át az embert, emiatt érdemes behúzódni valahová időnként. Erre a célra Bécs számtalan lehetőséget kínál, ahol kellemesen és hasznosan tölthetjük el a melegedésre szánt időnket. Az idei karácsonyi forgatagot meglátogatva összeszedtünk ezek közül néhányat:

Albertina, Bécs

Albertina
 
Ha az Albertina tárlatait választjuk, biztosan nem csalódunk. Európa egyik legszebb klasszicista palotájában olyan változatos gyűjteménnyel találkozhatunk, amelyben mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb álló művészeti stílust. Gyönyörködhetünk a Habsburgok által lakott palota fényűző szobáiban, valamint itt találhatjuk meg a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb grafikai gyűjteményét, amely több mint 50.000 darabot őriz a késő gótikától egészen napjainkig. Az Albertinában több termet járhatunk végig, amelyeknek mindegyike más-más művészeti irányzatot képvisel. Találkozhatunk klasszikus festményekkel, uralkodói portrékkal, továbbá olyan híres alkotók munkáit is megcsodálhatjuk, mint a kubista Picasso vagy az impresszionista Monet. Ezeken kívül még egészen megdöbbentő, kortárs műveket is megismerhetünk itt. Mindenesetre, ha bécsi látogatásunk során ide is be szeretnénk térni, érdemes több órát is rászánni a terjedelmes gyűjtemény bejárására, hiszen a sok remek alkotásban könnyen elveszik az ember.
 
bécsi szeletWiener Schnitzel
 
A hosszú séták és a téli hideg kellőképpen meghozzák az étvágyunkat, és ha már Bécsben vagyunk, érdemes megkóstolni a helyi bécsi szeletet. Ha a pénztárcánknak is szeretnénk kedvezni, a városban több Schnitzelhaus-t is találhatunk, amelyek bár gyorsétteremszerűen működnek, mégis annál minőségibb, finom, meleg étellel lakhatunk jól.


Thomas cica, Bécsben, a Café Neko-banCafé Neko
 
Ha már elvertük az éhünket, és megfáradtunk a városnézésben, jóleshet egy forró kávé, amely új erővel tölt el minket. A belváros szívében található a Café Neko nevű kávéház, amely a macskabarátok Kánaánja. A macskás kávézó ötlete Japánból ered, ott ugyanis ez már egy nagyon elterjedt, divatos szokás. A bécsi Café Neko vezetője is a felkelő nap országából érkezett, és célja, hogy Európában is népszerűsítse a cicás kávéházakat. A hangulatos helyen 5 macska várja a vendégeket; Moritz, Luca, Thomas, Momo és Sonia. Az állatok kitartóan tűrik az állandó dögönyözést, és a fényképezőgépek kereszttüzét. Rendkívül nyugodt és kedves macskák, akiknek társaságában még kellemesebb a kávénk elfogyasztása. Ez csupán három lehetőség a melegedésre a bécsi karácsonyi fagyban, de ezeken kívül természetesen még rengeteg helyet látogathatunk meg, ahol hasznosan tölthetjük el az időnket. Népszerű turistacélpontok ilyenkor például a Schönbrunn-kastély, amelynek udvarában még egy újabb vásárt is megnézhetünk, valamint a Hundertwasser-ház, amely kívül-belül lenyűgöző látványt nyújt. Bárhogy döntünk is, Bécsben nem hibázhatunk nagyot, hiszen az osztrák főváros mindenképp gondoskodik a látnivalókról, a karácsonyi hangulatról és arról, hogy minél kellemesebben tölthessük el az ünnep időszakát kint és bent egyaránt.
 
Szili Eszter

Kapcsolódó cikk:

Bécs karácsonya >>