logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Kötéltánctangó

Cirkusz-KA, KötéltánctangóKötéltánctangó

2011. május 7-én, szombaton, 19.30 órai kezdettel a Cirkusz-KA Kötéltáctangó című, első nagylemezének bemutató koncertjét hallhatják Budapesten az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér Kamaratermében. A különböző zenei stílusokat ötvöző együttest rendszeresen hívják Európa igényes zenei fesztiváljaira. A belépés díjtalan!

Az együttesről:

„Keserédes dalok, világok zenéiből indultak, nyitott fülekbe és szívekbe érkezni."

A Cirkusz-KA hangzásvilágában a sokfélén nőies, boros, zsongó hangulatokat tangó ritmusok, flamenco és jazz ihletésű virtuóz gitárjáték feszíti és csillapítja. A gadulka és az ud érkezése új színekkel festi tovább a mesét.
 
A színpadon, komoly komolytalanságok, felszínesség és lírai mélységek együtt- játéka, dalra fakad Gregor Samsa és Csipkerózsika, a tangó kötéltánctangó, a hold lapos, a porond poros, a bor fekete, a bor édes, a bor keserű...
A muzsika öröm!
 
Cirkusz-KA, KötéltánctangóA Cirkusz-KA 2009-től mutatkozik be számos európai nagyvárosban, többek között Berlinben és Párizsban. Egy évvel később új színekkel gazdagodik a zenekar, Simon István személyével, aki gadulkán és udon játszik. A kisméretű cirkusz a mai napig Európa nyolc országában, az utcazenéléstől a kávézókon, a kisebb és nagyobb klubokon át az utcazene fesztiválokig mutatkozott be és vitte el magyar nyelven éneklő muzsikáját.

Klubkoncertek voltak Budapesten (Kertem,  Take5,  Gödör,  Fonó), Berlinben (Szimpla, Klaus’ Abendbrot), Párizsban (Bellevilloise,  La Dame de Canton,  Satellit Club); fesztiválokon vettek részt (Petrovac Jazz Fesztivál,   Művészetek Völgye); utcazene fesztiválokon szórakoztatták a nézőket (Ferrara Buskers Fesztivál,   Busker Bus Festival). Meghívást kaptak a Crossover Milonga Tangós Táncestre Bécsbe (Volkstheater - Rote Bar).
Legújabb meghívásai a zenekarnak a rangos svájci Buskers Bern Fest (2011.aug.11-13.http://buskersbern.ch/en) fesztiválon, a kaposvári Festők Városa Hangulatfesziválon, valamint a Bábel Sound Camp fesztiválokon való részvétel.

 
Első nagylemezük 2011 májusában jelenik meg a NarRator Records Kiadásában, Kötéltánctangó címmel.   
 
A zenekar tagjai:
 
Szlávics Anna - ének, kalimba, melodika, ütőhangszerek, játékok és dalszerzés
Rock Tamás - klasszikus gitár és zeneszerzés
Simon István - gadulka (bolgár visszhangos hegedű) és ud (török lant)