logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Crvena Jabuka a Balkan Partyn

Crvena Jabuka a Balkan Partyn

Crvena Jabuka, Balkan Party, A38 hajó, Budapest, 2015. február 21Élő legenda az év első  balkán buliján

Február 21-én, szombaton rendezik meg az idei év első Balkan Partyját a fantasztikus A38 hajón. Ezúttal a volt Jugoszlávia egyik legnépszerűbb zenekara, a Crvena Jabuka ad koncertet,  akik először látogatnak hazánkba. A zenei élmény előtt a Határúton című vajdasági dokumentumfilmet láthatjuk. A vetítésen részt vesznek a film alkotói: Józsa Márta szerkesztő, Litauszki János rendező és Szakács Melinda főszereplő-riporter. Éjféltől pedig a Yu partyval folytatódik a mulatság.

Yu Party, Balkan Party, 2015. Február 21, Budapest, Crvena JabukaKülönleges alkalomnak ígérkezik az év  első balkán bulija! Február 21-én az ex Jugoszlávia egyik legnagyobb sztár együttese, a Crvena Jabuka ünnepli nálunk megalakulásának 30. évfordulóját!  A szarajevói együttes kezdettől fogva ontja magából a nagyobbnál nagyobb slágereket, annak ellenére, hogy egy autóbalesetben elvesztették két tagjukat és menekülniük kellett a háború miatt. A 90-es években álltak újra össze, azóta lényegében évente-kétévente adnak ki albumot és sokat koncerteznek mind a mai napig. Többek között Amerikát és Kanadát is meghódították. Igazán azonban a 2000-ben kiadott Sve Što Sanjam (Minden, amiről álmodok) című albummal robbantottak ismét nagyot, ezen olyan slágerek szerepeltek, mint a Ti si lijepa, vagy a Tvoga srca vrata. A 2005-ös évfordulón is hatalmas koncertet adtak, első budapesti fellépésük igazi szenzáció lesz!

Szakács Melinda, Határút című film vetítése, 2015. február 21, Balkan Party, A38 hajó

A koncert előtt a Határúton című filmet vetítik. A vajdasági dokumentumfilm korunk délvidéki fiataljainak aktuális problémájával foglalkozik. "Szakács Melinda vagyok, Vajdaságból, egy kis faluból, Szabadka mellől, Oromról jöttem. Most már Budapesten élek és tulajdonképpen semmi nem úgy történt, ahogy elterveztem..." De mi is történt Szakács Melindával, a Határúton főszereplő-riporterével? Hogyan szembesült közössége elhallgatott történelmi traumáival határon innen és túl? Milyen perspektívák állnak a mai vajdasági huszonévesek előtt és hogyan választanak közülük? A válaszokat egy nemzedék képviselői keresik. A Határúton c. film angol feliratos vetítése után a szervezők a film alkotóival, Józsa Márta szerkesztővel, Litauszki János rendezővel és Szakács Melinda főszereplő-riporterrel beszélgetnek.

burek, A38 hajó,Balkan Party, 2015. február 21.A program részletesen:

Kapunyitás: 20 órakor

20.30 órakor: Határúton című film vetítése angol felirattal, majd beszélgetés a film készítőivel

22.30 órától  Crvena Jabuka koncert

00.00 órától Yu Party, DJ Macsity vezetésével

Az eseményen, mint ahogy azt már megszokhatuk, friss húsos, túrós és túrós-spenótos burek csillapítja az éhünket a Mlinartól.
 
Helyszín: A38 hajó, Petőfi-híd budai hídfő.
 
Jegyek:
 
Elővételben 3500Ft (az A38 jegypénztárában és internetes oldalán)
Helyszínen: 4000 Ft, diákoknak 2000Ft.
 www.ismertseg.hu
Az Ismertség Magazin támogatásával.
 

Kapcsolódó cikkek:

Időutazás Bosznia tájain >> 

Yu Partyk Budapesten >>