logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Cuba libre

Cuba libre koktélCuba libre

Egyszerű és nagyszerű

A világ egyik legkönyebben elkészíthető koktélját ajánljuk ezúttal Olvasóinknak. Az ital több, mint száz éve örvendezteti meg a könnyű nyári koktélok szerelmeseit. Nevét Kuba spanyol uralom alóli felszabadulásáról, az 1902-ben elnyert függetlenségről kapta, hiszen Cuba libre azt jelenti: szabad Kuba. Ekkoriban vált divatossá Kubában a Coca-Cola is, így a fehér rum és az amerikai szörp párosításával megszületett az ország egyik kultikus itala.

Hozzávalók:

– Jégkockák,

– 2 rész fehér rum (az eredetileg kubai Bacardí dinasztia rumját, a Bacardít, vagy az ugyancsak kiváló, "forradalom utáni" Havana Club-ot ajánljuk! A kiváló minőségű kubai fehér rumot leaglább öt évig tölgyfahordóban érlelik).

– 5 rész kóla

– egy fél lime leve

Elkészítése:

Facsarjuk ki a limeot és öntsük bele egy collins pohárba (ha nincs, akkor long-drinkesbe), töltsük fel félig jéggel, adjuk hozzá a rumot, majd a kólát. A lime héjával, vagy limekarikával díszítsük! Kiváló nyári ital, de vigyázni kell vele, mert „becsapós", észrevétlenül kerülhet az ember tőle a kelleténél vidámabb hangulatba. :)

www.ismertseg.hu

Csatlakozzanak Gasztronómia oldalunkhoz a Facebookon is!