logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Éber tudatosság tanfolyam

MBSRÉber tudatosságon (Mindfulness) alapuló meditációs tanfolyamot szerveznek rákbetegek, egészségügyi dolgozók és minden érdeklődő számára, aki stresszmentesebb, egészségesebb életre vágyik. Oktató: Fazekas Gábor.

A nyugati típusú társadalmakban élők léthez való viszonyulását meghatározza az aktív cselekvés: a világ megváltoztatására, a környezet befolyásolására irányuló cselekedetek, az irányítás, kontroll vágya. Mindez rengeteg stressz forrása. A keleti szemlélet ezzel szemben fontosabbnak tartja a létezést, mint a cselekvést. A jelenlétet a világban, saját életünkben, a harmóniát és alkalmazkodást, egység megélését az univerzummal, amelyben élünk, és egymással, akik részei vagyunk. Ez a nyugodt, elfogadó, derűs, de éber, összpontosított jelenlét a világban, az  „éber tudatosság" megtanulása a keleti meditációk lényege, ám az elmúlt évtizedekben a nyugati orvostudomány is kimutatta: elsajátítása segít a krónikus betegségek, ill. a daganatos megbetegedések, de a szklerózis multiplex legyőzésében is. Az éber tudatosság szemléletet meg lehet tanulni. A módszer angolból rövidített neve: MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction). A következő időpontokban előadást hallhatnak az éber tudatosság technikájáról, amelynek vázlatát csatoljuk.

2011. október 4.-én, kedden 17:00-19:00 óra között nyitott tanfolyam indul Budapesten a Közgazdasági Politechnikum tornaházában a jógateremben / kisteremben. 

Érdeklődni és jelentkezni Bajorné Bea szervezőnél a rakasz@rakliga.hu címen lehet.

Bővebb információ a témáról: www.mbsr.hu

ismertseg.hu