logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Egy nagy buli...

Egy nagy buli...

58. Országos Függetlenfilm Fesztivál

A Magyar Független Film és Video Szövetség 2011. október 20–23. között Balatonkenesén rendezi meg az 58. Országos Függetlenfilm Fesztivált. Az év legrangosabb függetlenfilmes eseményén megtekintketjük a versenyprogramba bekerült alkotásokat, a legjobbnak ítélt műveket pedig a rendezvény záró napján ünnepélyes keretek között hirdetik ki. 

Az idén 80 éves Magyar Független Film és Video Szövetség (MAFSZ) immár 58. alkalommal rendezi meg az Országos Függetlenfilm Fesztivált. A rendevényen a független rendezők elmúlt évi filmjeinek legjavát láthatjuk – ezen túl a fesztivál egyéb programokat is kínál. A verenyprogramba bekerült filmek megtekintésén kívül egyebek mellett előadásokon, beszélgetéseken, vehetnek részt a látogatók, technikai bemutatót tartanak a terjesztők, forgalmazók részvételével, és megrendezésre kerül például az V. Független Pálinkaverseny is.
 
– A független filmesek fesztiválja azt jelenti, hogy nem amatőr, és nem profi filmfesztivál – magyarázta Merza Gábor, a rendezvény egyik fő támogatója, a Polifilm Iskola igazgatója. – A lényeg az, hogy az alkotók nem megrendelésre készült munkákat mutatnak be, hanem olyan filmeket, amelyeket a maguk, illetve mások szórakoztatására készítenek.
 
– A legfrissebb alkotások nálunk jelennek meg először – tájékoztatott Györgyi Csilla, a MAFSZ ügyvezető titkára. – A jövő tehetségeivel itt találkozhatnak először. Az idei abban különbözik a korábban megrendezett fesztiváloktól, hogy itt már egy válogatott anyag, az előzsűri által kiválogatott versenyprogram van, ide már csak a legjobb filmek kerülhetnek be. Újdonság az is, hogy lehet nevezni közvetlenül az országos fesztiválra is. Az úgynevezett tájegységi fesztiválok díjazottjai továbbra is automatikusan bekerülnek a versenyprogramba. Egyébként a rendezvénynek olyan jellege van, mint egy szemináriumnak vagy szabadegyetemnek, ahol a közönség is, a zsűri is és az alkotók is egy nagyon rendhagyó, egyedi konzultáción vehetnek részt. – A rendezvényen válogatott filmeket lehet nézni, olyanokat, amelyeket nem igazán tudnak máshol megnézni az emberek – egészítette ki Merza Gábor. – Egy jó társaság gyűlik össze, filmesek és egyéb ismert személyiségek részvételével. Lehet ismerkedni és barátkozni, a filmnézések mellett. Az esemény is fontos, nemcsak a filmek. Egy nagy buli az egész...
 
További részletek a Fesztivál honlapján olvashatók, amely a Magyar Független Film és Video Szövetség weboldaláról érhető el.
  
 
Időpont: 2011. október 20–23.
 
Helyszín: Balatonkenese, Part Üdülő, Koppány sor 41.
P. Á.