logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Független filmes találkozó

Független filmes találkozó

Nemzetközi filmworkshop Budapesten

International Filmworkshop 2012 BudapestA Ház a Réten Kulturális Közhasznú Egyesület június 18-24-ig idén is megrendezi nagysikerű, nemzetközi független filmes találkozóját. A filmworkshop célja, hogy a különböző országokból érkezett résztvevők megismerjék egymás kultúráját, nyelvét és közösen készítsenek filmeket. A résztvevők a filmeket idén a Budapesten található közös műemlékekről készítik, amelyeket június 23-án az Aranytíz Kultúrházban vetítenek le. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!
 
A Ház a Réten Kulturális Közhasznú Egyesület 2007 óta rendezi meg több ország részvételével a független filmes workshopot, amelyen egymás kultúráját megismerve készítik el közös munkáikat az alkotók.
– A  meghívott vendégek közép-európai független filmesek a Visegrádi országokból: lengyel, cseh és szlovák intézményekkel hosszabb ideje együttműködünk  fesztiválokon és workshopokon keresztül – tudtuk meg a rendezvény fő szervezőjétől, Merza Gábor független filmestől.
– Minden meghívott országnak van valamilyen kulturális vagy történelmi emléke (műemlék, szobor) Budapesten. A workshopon ezeket felkeressük, hogy megtudjuk mit jelentenek a mai fiatalság számára – tájékoztatott.
A program a filmforgatás mellett a nemzetközi kapcsolatok építését is segíti.
International filmworkshop Budapesten 2012– A workshop elején csoportokra osztjuk a résztvevőket, úgy hogy csoportokban minél több különböző nemzet képviseltesse magát. Megkeresik az említett műemlékeket, és beépítik a forgatókönyvükbe. A hét során a forgatás mellett kamerahasználati, és vágási gyakorlatot tartunk. A workshop egyik napján Visegrádra látogatunk, a Visegrádi Szerződésre emlékezve, forgatásra itt is lesz lehetőség.  Az elkészült filmeket június 23-án mutatjuk be. Minden este lehetőség lesz közösen visszanézni a felvett anyagot, hogy egymást ötletekkel ellátva segítsük a másnapi forgatást. Június 22-én filmklubot tartunk, ahol hazai, illetve vendégeink által hozott független filmek kerülnek bemutatásra. Terveink szerint a workshopon négy, egyenként 10 perces film fog elkészülni, melyeket az Aranytíz Kultúrházban tartott vetítésen túl különböző filmes fesztiválokon is indítani fogunk. A technikai felszerelést és a szükséges nyersanyagot intézményünk biztosítja a résztvevők számára, részint saját eszközökből, valamint pályázati forrásokon keresztül. Külföldi vendégeink szállásáról, ellátásáról és budapesti utaztatásáról is gondoskodunk – nyilatkozta Merza Gábor.
 
www.ismertseg.hu