Hókifli
2011.december 26.
Elkészítése:
Hókifli
Egy ünnepi finomság
A karácsonyi ünnepek, vendégjárás, majd a szilveszteri összejövetelek egyik elmaradhatatlan szereplője a hókifli. Aki eddig még nem örvendeztette meg vele szeretteit, ismerőseit próbálja ki! Érdemes!
Hozzávalók:
25 dkg zsír (vagy teavaj, margarin nem jó)
2 dkg élesztő
50 dkg liszt
1,5 dl tejföl
csipet só
1 evőkanál porcukor
A zsírt 15-20 perc alatt habosra verjük, majd hozzáadjuk az elmorzsolt élesztőt. (de lehet 0,5 dl meleg vízzel elkeverni és úgy hozzáadni). Ezt követően hozzákeverjük a lisztet, tejfölt, sót és a porcukrot. Egy éjszakán át a hűtőben pihentejük. Másnap 0,5 cm vastgra kinyújtjuk, kockákat vágunk belőle gyümölcsízzel, mákkal, dióval vagy gesztenyével töltjük, kiflit vagy papucsot formázunk belőle és 180 fokon világosbarnára sütjük. Ha kihűlt, jó vastagon porcukorba forgatjuk, úgy kínáljuk.
Puskás Gabriella
Csatlakozzon Gasztronómia oldalunkhoz a Facebookon is!
»
- A hozzászóláshoz belépés szükséges
-