logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Ismerd meg önmagad! (folytatás)

Ismerd meg önmagad! (folytatás)

Mira jósnő

Jóslásról, és arról, ami mögötte van

Horváth Mária Mira jósnővel beszélgettünk
 

A cikk folytatása következik >>

Legfontosabb az önismeret

 − Az emberek a lehető legritkábban, azt kell, hogy mondjam, hogy szinte soha nem azzal a kérdéssel fordulnak hozzám, hogy „Velem mi lehet a baj? Mit csinálok rosszul, hogy ez és ez történik velem, körülöttem, így és így állnak hozzám az emberek?” Hanem ehelyett másokra kíváncsiak, a körülményeik változására, ami pedig legtöbbször belőlük indul ki. Ha valami hiba van körülöttünk, mindig magunkban kell keresni a hibát! Az önismeret a legfontosabb mindannyiunknak. Mert csak akkor tudunk megfelelő döntéseket hozni az életben és az életünket olyanná alakítani, hogy jól érezzük magunkat benne, ha tudjuk, mi milyenek vagyunk és mi a jó nekünk. Én például apróságok és tőlem függő dolgok miatt soha nem kérdeztem a kártyát: hogy például összejön-e a férjemmel egy randi, amikor még udvarolt nekem, vagy sem? Hanem csak akkor jósoltam, ha valami munkalehetőség adódott: lehet-e bízni az illetőben, vagy érdemes-e valahova elutazni.

cigánykártyaJött hozzám egyszer egy prostituált, akinek nagyon ígéretes külföldi munkát ajánlottak. Az állt a kártyában, ne vállalja el, mert ha igen, nagyon rosszul jár. Hetekkel később újra megkérdezte, mert nagyon szeretett volna kiutazni. De a kártya ismét ugyanezt mondta. Végül, többedszeri próbálkozás után lemondott az utazásról, ismerősei azonban elvállalták a munkát. Hónapok múlva jött a hír, hogy mindannyian nagy bajba kerültek, nemhogy pénzt nem kerestek, de örülhettek, ha épségben hazatérhettek – mesélte. – A kártya egyébként akkor tudja elég pontosan jelezni a jövőt, ha az illető stabilabb személyiség. Ha minden percben változtatja a döntéseit, keresi a helyét, nehezebb, bár a kártya még ilyenkor is főként a sorsszerű dolgokat mutatja, ami egy változékony embernél is bekövetkezik.
 

A nők jobban értik a világot

Delphoi jósdaMira tapasztalatai szerint főként a nőket érdekli a jövő, de megkeresték már politikusok is, és volt olyan esete, amikor egy vagyont ajánlottak neki egy rontáslevételért, amit visszautasított. Nem ritka, hogy a kétségbeesés, vagy az őrület szélén állók fordulnak hozzá: ilyenkor az a feladata, hogy segítsen levenni a mázsás terheket az emberekről.
− Van egy régi mondás: „A nők jobban értik a világot, azért sírnak többet, az Isten pedig számlálja a nők könnyeit” – áll a Kabbalában.
– A nőket alapvetően az érzelmek érdeklik és a harmónia megteremtése a feladatuk az életben, ezért érzékenyebben észlelik az apró, jelentéktelennek tűnő dolgokat is. A férfiak pedig éppen ellenkezőleg: addig nem tulajdonítanak fontosságot semminek, amíg a fejükre nem nőtt teljesen, amíg nem nagy a baj. Az élet alapja mindig a harmonikus párkapcsolat. Ha a magánélet nincs rendben, nem tud teljesíteni az ember a munkájában, emiatt szorongani fog, ami miatt megbetegszik és akár meg is hal. A nők a párkapcsolat őrei, így az élet őrei is. Én igyekszem utat mutatni az embereknek, kibogozni összegubancolódott életük szálait. Volt egy kliensem, akivel fél évig közösen küzdöttünk azért, hogy rendbe jöjjön a párkapcsolata: hétről-hétre vezettem őt, mikor hogyan alkalmazkodjon az élet változásaihoz. Végül, mivel a hölgy nagyon sokat tanult, rálátott saját viselkedése hibáira is, és beleérzett a párja helyzetébe, sikerült jól alakítani a dolgokat: jelenleg az esküvőjére készül azzal a férfival, akit szeret.
 
Szerelmi kötést, rontáslevételt vagy pénzzel kapcsolatos mágiát azonban nem vállalok. Hiába keresett meg azzal valaki, hogy félmillió forintot fizet érte. Etikátlan lett volna egy lelkileg labilis embertől elfogadni pénzt, mert én tiszta lelkiismerettel szeretnék élni. Mágiával különben sem foglalkozom: nincs fekete vagy fehér, mindenképp veszélyes megidézni külső erőket céljaink eléréséhez.
 

Álmok, jóslás, asztrológia...

Pythia

Az álmok, a jóslás és az asztrológia is összefügg egymással:
− Mikor életem meghatározó jóslását csináltam, az akkori álmom is hasonlót jelentett, mint ami a kártyában állt. Így odafigyelek az álmaimra is. Az asztrológia pedig kislány koromtól érdekel. Ahogy ismertem a betűket, kikerestem az újságokból a horoszkópokat és azok jelentését silabizálgattam. Sokszor be is jött, amit írtak, de lehet, hogy csak én képzeltem bele. Az igazi, személyre szóló horoszkópot tartom komoly dolognak, jelenleg ezt tanulom. A születésekor meglévő bolygóállástól függően lehet, hogy valakinek teljesen más a személyisége, mint ahogy a csillagjegye alapján tipizálnák. Véleményem szerint az asztrológia nagyon jól ki tudja egészíteni a kártya által mutatott dolgokat.
 
Engem elsősorban a tudás vágya hajt. Tudni szeretném, mi zajlik körülöttem, vagy azokkal, akik megkeresnek. És minden egyes alkalommal kíváncsian várom a visszajelzéseket egy-egy jóslatról. Ha csak egy embernek is tudtam eddig segíteni, már megérte, hogy ezzel foglalkozom.
 
Mira azt javasolja, azok forduljanak hozzá, akik tudatosabban szeretnének élni, vagy szeretnék pontosabban látni a körülöttük történő eseményeket.
−Azok jöjjenek hozzám, akik életük valamely területével kapcsolatban nem látnak tisztán: olyan érzésük van, mintha valami szürke fátyollal lenne letakarva előlük. És azok, akik szeretnék jobban érteni az életüket, nagyobb önismeretre szert tenni, és tudatosabban élni.
 

Jellemünkben a sorsunk 

labirintus

Természetesen, most sem állhattam meg, hogy a jövőmről ne kérdezzem. Ekkor Miklós a kis Miklóskával tapintatosan félrevonult, én pedig pont olyan jóslatot kaptam, ami önmagamat ismerve teljesen reális, tehát nem valami álomszerű volt. Mira azt is kijelentette, hogy az önismeretben elég jól állok, (talán ezért sem volt meglepő a jóslat) és ami konkrét környezetemet illeti: bár még talán két hét sem telt el beszélgetésünk óta, ami tőlem független, véletlennek látszó dolgot mutatott a kártya, „furcsa mód” körülbelül egy vagy két napja meg is valósult…
 
Mira kedvenc idézetei mind a jellemmel és a sorsunkkal kapcsolatosak.
Egyiket elmondta, másik Facebook oldalának kedvenc idézete. Ezzel zárom írásomat.
„Jellemünkben a sorsunk, sorsunkban a jellemünk”.
“Ha meg akarod ismerni a múltadat, – vizsgáld meg a jelenlegi körülményeidet. Ha tudni akarod a jövődet, figyeld meg a jelenlegi cselekedeteidet!”
(kínai közmondás)
 
Édes Borbála

 << vissza a cikk elejére