logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

József Attila mindenkiNET

József Attila mindenkiNET

József AttilaVideópályázat középiskolásoknak

Budapest Ferencváros Önkormányzata online videópályázatot hirdet középiskolásoknak – illetve 32 évüket be nem töltött fiataloknak –,  a költő születésének 110. évfordulóján átadásra kerülő József Attila Emlékhely megnyitó ünnepségének alkalmából. A pályázatra olyan anyagokat várnak, amelyekben elhangzik József Attila valamelyik költeménye változatlan formában. A felvétel készülhet professzionális eszközökkel, vagy akár mobiltelefonnal is. A zsűri a kreativitást és az előadásmód színvonalát díjazza. Beküldési határidő: 2015. április 8.

József Attila, a magyar irodalom egyik legnagyobb költője 1905. április 11-én született Budapesten, a Ferencvárosban. A költő születésének 110. évfordulójára nagyszabású ünnepséggel készül a kerület, amelynek része a középiskolásoknak,illetve 32  év alatti fiataloknak szóló, a költő munkássága által inspirált videópályázat meghirdetése is. A pályázatra magyarországi és határon túli fiatalok is beküldhetik munkájukat.

youtube icon

A videópályázatra olyan anyagokat várnak, amelyekben elhangzik József Attila valamelyik költeménye: ez lehet egy teljes vers, lehet részlet, lehet szavalat vagy megzenésített változat. Az előadók száma nincs korlátozva, csupán annyi, hogy a vers szövegének változtatás nélkül kell elhangoznia. A rögzítés történhet professzionális módon, de akár egy mobiltelefonnal is. Nem a képi minőség, hanem a kreativitás és az előadásmód a mérvadó. Egy film maximum 7 perc hosszú lehet.

telefonra szerelhető teleobjektív, filmezés,videópályázat

A pályázat beküldése: 
 
A pályázatokat a YouTube-ra kell feltölteni, majd a jozsefattilamindenkinet.hu honlapon a „Videó feltöltése” menüpont alatt megadni a film címét és linkjét (teljes URL), valamint a pályázó adatait. A pályázati film csak a pályázati adatlap kitöltésével együtt érvényes! Egy pályázó több filmmel is pályázhat, de mindegyik filmhez külön adatlapot kell kitölteni. A pályázatok beküldési határideje: 2015. április 8.
 
A pályázat díjazása:
 
A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt és a legtöbb közönségszavazatot kapott pályaműveket táblagéppel, okostelefonokkal, a Sziget Fesztiválra napijegyekkel, a Nemzeti Színházba szóló ifjúsági bérletekkel jutalmazzák.
 
Közönségszavazás:
 
Az egyes filmekre szavazni a feltöltés pillanatától lehetséges. A közönségszavazatok számát a 2015. április 8-án 14:00-kor érvényes adatok alapján állapítják meg. A legjobb pályművet a költő születésének 110. évfordulóján a megújult József Attila Emlékhely megnyitó ünnepségén levetítik. (2015. 04. 11. 11 óra, Bp. IX. ker. Gát u. 3.).
 
www.ismertseg.hu