Kacsaragu leves
2013.augusztus 28.
Kacsaragu leves
Burgonyagombóccal, Gabi módra
Amennyiben már unalmasnak találják a megszokott húslevest cérnametélttel, s szeretnének valami különleges, ám korántsem bonyorult újítást a menübe, javaslom, próbálják ki ezt a finom, burgonyagombóccal és zöldségekkel, gombával gazdagított, általam alkotott receptet!
Hozzávalók 4 főre:
4 db kacsacomb
1 kacsa hát, vagy 2-4 szárny
6 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 kisebb zeller gumó
1 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1/2 paprika
1 paradicsom
1/4 karfiol
3-4 gomba (aki szereti)
2 marok zöldborsó
25 dkg gnocci
3 db babérlevél
3 dl tejföl
2 púpos ek. liszt
2 db leveskocka
olivaolaj
só, bors
Elkészítése:
A húst és a csontokat hideg vízben feltesszük főni. Lehabozzuk, majd ízesítjuk sóval, borssal, leveskockával, hagymával, paprikával, paradicsommal, zellerrel. A répákat pucolás után felkarikázzuk, majd a borsóval kevés oliván megpirítjuk, szinte puhára. Ha a kacsacomb megpuhult, beletesszük a zöldségeket, meg a babérlevelet. 10 perccel utána a karfiolt és a gombát is hozzáadjuk a levesünkhöz. Újabb 10 perc elteltével belerakjuk a gnoccikat, s mikor feljöttek a leves tetejére készen vannak. A tejfölt ekkor elkeverjük a liszttel, lehetőleg csomómentesre, majd hőkiegyenlítve, behabarjuk a kacsalevest. Forralunk rajta egyet és kész.
Remélem elnyerte a tetszésüket. Jó étvágyat!
Puskás Gabriella
(A kép a szerző felvétele)
Csatlakozzanak Gasztronómia oldalunkhoz a Facebookon is!
További ajánlott cikkeink:
Kacsamellel töltött paprika >>
Kesudiós csirkemell >>
Belga citromos csirke >>
»
- A hozzászóláshoz belépés szükséges
-