logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Lépcsőfutás Bécsben

Millenium City Bécs, Wien, Lépcsőfutás, extrém sportokLépcsőfutás Bécsben

A sport mint marketingeszköz

Bécs legmagasabb épülete, a Millenium City Irodaház különleges módon reklámozza magát: a New York-i Empire State Building Run Up mintájára az épületet megmászó lépcsőfutó-versenyt szervez. A sportesemény nagy népszerűségnek örvend: tavaly hét országból háromszázan álltak rajthoz.
 

Millenium City Tower, Norbert Koessler, lépcsőfutás, extrém sportok

Október elsején második alkalommal rendezik meg Bécsben a híres toronyfutást. Bécs legmagasabb épületét, a 48 emeletes Millenium City Irodaházat kell megmászniuk a versenyzőknek. A könnyített kategóriában csak egyszer kell felszaladni a 843 lépcsőfokon, míg az extrém kategóriában egymás után háromszor kell teljesíteni a távot. Az eseményen számos profi és amatőr sportoló vesz rész, szeptember 23-ig még nevezhet bárki, aki próbára szeretné tenni állóképességét, akaraterejét.
− Az ötlet, hogy a New York-i Empire State Building Run Up mintájára lépcsőfutást rendezzünk a bécsi Millenium City Irodaházban, Christine Seidl, az irodaház marketingigazgatója és az én javaslatom alapján született – nyilatkozta Gerhard Seidl szervező.
− A tavalyi, első lépcsőfutás annyira jól sikerült, hogy úgy döntöttünk, megrendezzük idén is.  Az emberek nyitottak a különleges sportok iránt, ezért a profi versenysportolók mellett sok amatőr is jelentkezett a megmérettetésre: hét ország háromszáz sportolója mászta meg a 202 méter magas irodaház-tornyot.  Akkor az „extreme” kategóriában induló Rolf Majcennek mindössze 13 percre volt szüksége, hogy teljesítse a távot.  Három korcsoportban lehet nevezni, a győztes jutalma egy serleg. Tavaly magyarok nem vettek részt, de reméljük, hogy idén Magyarországról is beneveznek a különleges sportversenyre – tájékoztatott Gerhard Seidl.
 
É. B.