logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Magyar győzelem az USA-ban

Magyar győzelem az USA-ban

Erdélyi Zsófia, maratoni futóErdélyi Zsófia nyerte a Las Vegas maratont 

Bár Erdélyi Zsófia már gyerekkora óta versenyszerűen fut, eddig elsősorban terep- és mezeifutó versenyeken szerepelt. Maratoni versenyen korábban nem indult. Most viszont a világ egyik legrangosabb versenyén, a Las Vegas-maratonon állt rajthoz. Sőt, meg is nyerte azt. Sajnos, az örömbe egy kis üröm is vegyült.
 
A Las Vegas maraton attól is más, mint a többi verseny, hogy éjszaka rendezik, így amikor a versenyzők nekivágtak a valamivel több, mint 42 kilométernek, mindössze nyolc Celsius-fokot mutatott a hőmérő higanyszála. Ráadásul az levegő fokozatosan csökkent, így a fáradtság mellett a hideggel is meg kellett küzdenie a magyar atlétának.
Ám Erdélyi Zsófiát – aki négy éve ment Amerikába, hogy francia nyelvet és irodalmat tanuljon – a rossz körülmények sem hátráltatták, így élete első maratoni versenyén 2:48:59 órás eredménnyel elsőként ért célba.
A győzelem okozta örömébe azonban egy kis üröm is vegyült, hiszen a győztesnek járó ezer dollárt nem kaphatta meg, mert nem profi. Sőt, egyelőre még egy oklevele sincs, mert annyira fáradtan ért célba, hogy nem várta meg a díjátadást, rögtön a hotelszobája ment pihenni.
 
Fehér György