logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Megújuló Magyar Nemzeti Galéria

Magyar Nemzeti Galéria

Megújult a Magyar Nemzeti Galéria

Megújuló állandó kiállítás, új fogadótér és könyvesbolt várja a látogatókat
 
Új fogadótérrel várja a Magyar Nemzeti Galéria főbejárati fogadócsarnoka a látogatókat. Korszerű pénztár és információs pult fogadja a múzeum vendégeit. Átalakult a főépület földszintjén található múzeumi könyvesbolt is, mely az eddiginél nagyobb területen és szélesebb választékkal várja az érdeklődőket. Október végétől pedig újra megcsodálhatjuk a Munkácsy-kiállítást, amelyet kiegészítenek a századvég több más realista művészének alkotásával is.
 
Idén szeptembertől megújult terekkel várja látogatóit a Magyar Nemzeti Galéria: korszerű pénztár és információs pult fogadja a múzeum vendégeit. Átalakult a főépület földszintjén található múzeumi könyvesbolt is, mely az eddiginél nagyobb területen és szélesebb választékkal várja az érdeklődőket.
 
2011 október végétől pedig újra látogatható lesz a Munkácsy Mihály művészetét bemutató állandó kiállítás, amely kiegészül a századvég realista szemléletét képviselő művekkel, olyan művészek festményeivel, mint Bihari Sándor, Pataky László, Fényes Adolf vagy Tornyai János. A mintegy 400 m²-es kiállítótér teljeskörű felújítása április óta tart.
A korszerűsítéssel és az állandó kiállítások felújításának elindításával a Magyar Nemzeti Galéria a növekvő látogatószám igényeinek szeretne megfelelni: az év első nyolc hónapjában 210 000 látogató kereste fel a múzeumot, a tavalyi év teljes látogatószámát július elején érte el az intézmény.
A tervezettnél másfél hónappal tovább 2011. október 16-ig várja a látogatókat Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája a Magyar Nemzeti Galéria és a Munkácsy Alapítvány közös kiállításán, mely első alkalommal látható együtt Budapesten. A kiállítás különlegességét az adja, hogy a három óriási méretű festményt olyan, a Magyar Nemzeti Galériában őrzött, saját kezű kisebb változatok kísérik, melyek eddig még soha nem szerepeltek a nyilvánosság előtt. A kiállítást tavaly november vége óta több mint 175 000 látták. Folytatódnak a nagy érdeklődést kiváltó tárlatvezetések, a kiállításban továbbra is minden pénteken 11 órától ingyenes tárlatvezetéssel várja a Magyar Nemzeti Galéria az érdeklődőket.
 
Frigyesy
/Fotó: Frigyesy Ágnes/