logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

M. Haydn és Mozart-est

M. Haydn és Mozart-est

Simon Izabella és Várjon DénesSimon Izabella és Várjon Dénes koncertje az Óbudai Társaskörben

Október 24-én,  csütörtökön este 7 órakor Simon Izabella és Várjon Dénes zongoraművészek adnak koncertet a Musica Sonora Kamarazenekarral Michael Haydn és W. A. Mozart műveiből az Óbudai Társaskörben. Az est első felében Michael Haydn, A bűnánat és a megtérés harca című oratórium nyitányát hallhatjuk, amelyet Mozart G-dúr zongoraversenye (K. 453) követ. Majd Michael Haydn–Mozart  G-dúr szimfóniája (K. 444/425a) és Mozart B-dúr (K. 456) zongoraversenye hangzik el. 
 
W. A. MozartIgazi csemegének ígérkezik a klasszikus zenét kedvelőknek Várjon Dénes és Simon Izabella művészpár zongorakoncertje október 24-én az Óbudai Társaskörben. W. A. Mozart két remekművét hallhatjuk: a K. 453-as G-dúr zongoraversenyt, amelyet 19 éves tanítványának, Barbara Ployernek ajánlott, és a K. 456-os számot viselő B-dúr zongoraversenyt, amelyet a kor neves zongoraművészének, Maria Theresia Paradies-nek komponált, aki gyakran adta elő Joseph Haydn műveit, de időnként Mozart szerzeményeit is játszotta.
 
 
Michael HaydnA műsoron szereplő két Michael Haydn (Joseph Haydn fivére) műnek is különleges története van. A bűnbánat és a megtérés harca című oratórium szinte ismeretlen a magyar közönségnek, hiszen hazánkban eddig csak egyszer mutatták be, a G-dúr szimfóniát pedig 1907-ig Mozartnak tulajdonították, (no. 37-es) akkor ugyanis Lothar Perger zenetudós kikutatta, hogy a művet Mozart saját maga számára tanulmányozási céllal jegyezte le, majd apróbb változtatásokkal és egy lassú bevezetővel látta el, így a mű nagyobbik részének szerzője M. Haydn. 
 

Helyszín: Óbudai Társaskör

Cím: Bp. III. Kiskorona u. 7.

Belépőjegy: 1800  Ft (felnőtt) / 900 Ft (diák)

Együttműködő partner: Musica Sonora Alapítvány

Médiatámogató: Ismertség Magazin

www.ismertseg.hu

Kapcsolódó cikk:

Mozart szülőföldjén, Salzburgban jártunk >>