logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Orchidea és Bromélia Kiállítás

Orchidea és Bromélia Kiállítás

orchidea és bromélia kiállításDíszvendég: Japán

November 15-17-ig a Magyar Orchidea Társaság megrendezi őszi Orchidea és Bromélia Kiállítását a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A kiállítás díszvendége Japán, így a sok szebbnél szebb, különleges orchidea mellett a távol-keleti ország egzotikus orchideáival is megismerkedhetnek azok, akik ellátogatnak a Vajdahunyadvárba.
 
broméliaNovember 15-17. között a Magyar Orchidea Társaság által megrendezett őszi Orchidea és bromélia kiállításon a látogatók nemcsak az egzotikus, illatos orchideák látványában gyönyörködhetnek, de bepillantást nyerhetnek Japán négyezer éves kultúrájának egy kis szeletébe is, melyhez a Japán Alapítvány nyújtott önzetlen segítséget.
Japán mind gazdasági, mind természeti kincsek vonatkozásában gazdag ország. A 6852 szigetből álló ország éghajlata jellemzően óceáni, a déli szigetek azonban szubtrópusi éghajlati övbe tartoznak, mely megfelelő élőhelyet biztosít sok orchideafajnak.
A japán szigetvilág – sok egyéb különleges és ritka növény mellett – 75 orchideanemzetség és 317 orchideafaj őshazája. Közéjük tartoznak egyebek mellett a szellőorchideák vagy szamurájorchideák, valamint a csónakorchideák néhány faja is, melyeket hazánkban is a legismertebb és legkedveltebb orchideák közt tartanak számon.
Japánban az orchideák a 17-19. században élték fénykorukat. Ebben az időszakban a növények és a természet szeretete még inkább előtérbe került, a gazdag nemesek kincseket fizettek egy-egy ritka orchideáért. Az orchideák a nemesség, a gazdagság és a szépség megtestesítői is voltak Európában és Ázsiában egyaránt.

Orchidea és Bromélia Kiállítás és Vásár

A Magyar Orchidea Társaság által megrendezett őszi kiállításon a látogatók nemcsak az egzotikus, illatos orchideák látványában gyönyörködhetnek, de bepillantást nyerhetnek Japán négyezer éves kultúrájának egy kis szeletébe is, melyhez a Japán Alapítvány nyújtott önzetlen segítséget.

A kiállítás nyitva: November 15, 16, 17., péntek, szombat, vasárnap: 10-18 óráig

Belépőjegy: felnőtt: 1600 Ft, gyermek (6-18 éves korig) és nyugdíjas (62 év felett): 1200 Ft, családi (2 felnőtt + 2-3 gyermek): 4400, Ft, csoportos jegy (15 fő felett): 1200 Ft / fő.

A csoportok kedvezménye előzetes bejelentkezéshez kötött: 06 30 698-9755

A belépőjegyek – egy későbbi időpontban – levásárolhatók a Marczika Kertészetben!

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Cím: Budapest, XIV., Városliget, Vajdahunyadvár

www.ismertseg.hu