logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Ötvenszeres maraton

Ötvenszeres maraton

Varga NormanA sportoló Ausztriában elakadt

Varga Norman, a Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület elnöke június 2-án megkezdte több mint 2000  kilométeres útját London felé. Tervei szerint 50 nap alatt 50 maratoni távot fog lefutni három részletben. Megérkezését a Londoni Olimpiai Játékok kezdő ünnepségére időzíti. A rendkívüli teljesítményre vállalkozó sportoló azonban elakadt Ausztriában: nem érkezett meg a szponzoráció, még a kísérőautót is vissza kellett küldeni. Egyedül, egy kamerával folytatja útját.
 
Varga Norman személyes példájával mutatja meg, hogy nincs lehetetlen. A Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület vezetője június 2-án nagyszabású feladatra vállalkozott. Úgy tervezte, hogy ötven nap alatt három részletben lefutja az ötszörös maratoni távot: Budapesttől Londonig. A Londoni Olimpiai Játékok megkezdésére szeretne célba érni, ám a megígért segítség hiányában Ausztriában elakadt.
A „Mutasd meg Te is, mire vagy képes!” elnevezésű kampány tervezett útvonala több európai országon ível át: Magyarország, Ausztria, Németország, Franciaország, Luxemburg, Belgium, Hollandia és végül Nagy-Britannia az útirány. Az út során érintett városok, mellett több mint ezer települést, számos természeti kincset, valamint világörökséget érint az útvonal, ezért a Normanr  kísérő médiastáb a kampányról készülő dokumentumfilmen kívül rövid művészettörténeti és kulturális témájú riportokat is készít neves helyi népművelők bevonásával.
Normant eredetileg egy lakóbusz követte volna szakértőkből álló csapattal (orvos, masszőr, operatőr, fotós, manager stb.), ám ezt a határról vissza kellett küldeni, mert időre nem érkezett meg az anyagi támogatás.
A fiatal sportoló ennek ellenére kitart.

A napokban kiadott közleményében ez olvasható: 

Varga Norman: „22 nappal ezelőtt indultam útnak Budapestről, de jelenleg Ausztriában, Salzburg környékén veszteglek a szükséges anyagi támogatás akadozása miatt. A stábbal már a magyar határt átlépve óriási nehézségekkel néztünk szembe, de úgy tűnik most mindent eldöntő fordulóponthoz érkezett a kampány.
 
Magyarországon rengeteg erőt és támogatást kaptunk az emberektől, de sajnos a határ átlépés óta bonyolultabbá vált a helyzet. Túlnyomó részt a támogatóinknak kiszolgáltatva voltunk kénytelenek boldogulni a stáb tagjaival. A beígért anyagi támogatást nem kaptuk meg, így többször az előző napi esőtől áztatott ruhában, éhesen, fáradtan indultam útnak, de gond volt a megfelelő tisztálkodási lehetőségekkel és a kampány egyik gerincét alkotó élő kapcsolattal is.
 
Varga Norman, 50 nap alatt 50 maratonA legnagyobb problémát talán mégis azok a komoly pénzügyi és technikai problémák jelentették, amelyek miatt tegnap sorsfordító elhatározás meghozására kényszerültem. Az engem kísérőkampánybusz  továbbiakban fenntarthatatlannak bizonyult, ezért vissza kellett szállítatnunk a tulajdonosának. A támogatóinktól, partnerinktől és barátainktól gyors pénzügyi segítséget kértem, hogy folytatni tudjuk utunkat Anglia felé. Úgy döntöttem azonban, hogy nem ülök karba tett kézzel és amíg ez nem érkezik meg, egyedül indulok tovább egy hátitáskával, amiben sátor és egy váltás ruha van. Szervező kollégáim a soproni határnál várják, hogy a támogatási pénz beérkezése után elindulhassanak és a szükséges minimális felszereléseket (élelmiszert, ruhát, gyógyszert) utánam hozhassák. Annak érdekében, hogy az így kialakult extrém helyzetről és arról ami a napokban fog történni velem, folyamatosan hírt tudjak adni, egy kézi kamerát is magammal viszek és a lehető legtöbb dolgot rögzítem rajta. Nagyon sokan bíztok bennem, és ez nagy erőt ad nekem, ezért megígérem, hogy soha NEM ADOM FEL! A végsőkig küzdeni fogok még akkor is, ha ez mostantól már nem csak futásról, hanem sokkal inkább a túlélésről is fog szólni.
 
A "Mutasd meg Te is, mire vagy képes!" mozgalommal szeretnék pozitív szemléletváltozást elérni az ifjúság körében, aminek a segítségével a fiatalok remélhetőleg ráébrednek saját testi-lelki egészségük semmivel nem pótolható értékeire, s egyben az aktív, társadalmilag hasznos és sikeres emberi élet semmivel össze nem hasonlítható szépségeire. Szeretném, ha mindenki ráébredne a sport embert formáló, közösségteremtő erejére-, az egyéni példaadás jelentőségére-, valamint a minden fiatalban ott rejlő képességek kibontakoztatásának fontosságára-, s egyben lehetőségére is a hit, a kitartás és az elszántság erejére alapozva.
 
Kérlek, ha egyetértesz céljaimmal, támogasd kezdeményezésemet akár 1000 forinttal a CIB bankban vezetett egyesületi számlaszámon: 10700608-66192554-51100005 (kedvezményezett: Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület) - megjegyzés: Olimpiai kampány támogatás."
 
A kampányról bővebb információk a www.europafutas.hu oldalon olvashatóak és a kampányt a facebookon is követni lehet.
 
 
Regenbach Zsófia