logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Balkán Party az Iskolában

Balkán Party az Iskolában

Balkán Party 2014. április 12, IskolaPokol mélyén rózsakert és a Pinkica

Április 12-én szombaton, 20 órakor újra megnyitja kapuit a Hegedű utcai Iskola a nagy diákok előtt. A most következő Balkán Party az irodalom jegyében telik: Balázs Attila újvidéki származású író mutatja be Pokol mélyén rózsakert című, Eduardo Rózsa Flores kalandokkal teli életéről szóló könyvét. Ezt követően a magyarországi horvát Pinkica zenekart hallhatjuk. Majd a fergeteges hangulatú, a délvidéki diszkók hangulatát idéző balkán mulatság veszi kezdetét DJ Macsity közreműködésével. A nyárson sült malac, burek és pljeskavica teszi az estét teljessé.

A napfény már visszahozta a vidámságot és pajkosságot körünkbe, itt az ideje a közös vigasságnak, a déli vásott kölykök ismét visszatérnek régi diákcsínytevéseik helyszínére, az Iskolába (Hegedű u. 3, Liszt Ferenc térnél), ahová április 12-én szombat este becsöngetnek, majd reggelig nincs is vége a tanóráknak. 
Irodalomórával indul az est az Iskolában, az újvidéki származású Balázs Attila mutatja be új könyvét, a Pokol mélyén rózsakertet, Radics Viktória, szintén vajdasági származású (Zombor - Újvidék) költő, esszéíró, műfordító hathatós segédletével. Ez a könyv részben dokumentumregény, részben fikció, Eduardo Rózsa Flores kalandos sorsát követi végig, bőséges déli szálakkal.
A zeneórát a Pinkica zenekar fogja szolgáltatni, a magyarországi horvát közösségből érkező banda számos déli ünnepség állócsilaga, elkalauzolnak majd bennünket a dalmát tengerparti hangulattól a legnagyobb ex-yu slágerekig. Utána következik derék DJ Macsityunk, aki az utóbbi bulik élő zenés dominanciája után visszaveszi a táncparkettet több órára, a hajnali sugarakig.
A gasztronómiai órát Burekkirály és macedón barátaink tartják: előbbi a faszénen sült pljeskavicájával és friss burekjával oktat, míg utóbbiak pedig malacot sütnek nyárson, mindahány iskolás nagy örömére.

Iskola, Balkán Party, 2014 április 12.Program:

Kapunyitás: 20.00 órakor.
21.00: Pokol mélyén rózsakert – Balázs Attila íróval beszélget Radics Viktória az Eduardo Rózsa Flores életét bemutató könyvről.
22.30: Pinkica koncert
Yu Party 
 
Helyszín: Iskola
Cím: 1061 Bp. Hegedű utca 3.
 
Belépő: 1500 forint
 
Médiatámogatók: Femina, Ismertség Magazin.
www.ismertseg.hu