logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Újra Balkán Party az Iskolában!

Újra Balkán Party az Iskolában!

Yu Party, Balkán Party, Balkan Party, Iskola, 2015. április 25, BudapestMűemlékvédelem, szerémségi borok, koncert és tánc kifulladásig

Április 25-én 19.30 órától újra a Hegedű utcai Iskolába várják a balkán kultúra és a Délvidék szerelmeseit! Ezúttal megismerkedhetünk Biacsi Karolinával, aki restaurátorokat maga köré gyűjtve megmentette a Vajdaságban található magyarcsernyei kápolnát. A renoválásról Értékmentés a déli végeken címmel háromnyelvű kötetet jelentetett meg, amelyet dr. Raffay Endre művészettörténész mutat be. Majd dalmát és szerémségi borokat kóstolhatunk,  kiosztják a Zlatni Gambet  vitorlásverseny győzteseinek a díjakat, ezután pedig a híres Nostradamus zenekart hallhatjuk. Mire eljön az éjszaka, a YU Party veszi kezdetét és hajnalig táncolhatunk, éhünket pedig burekkel, csevapcsicsával és pljeskavicával enyhíthetjük.

Biacsi Karolina, Értékmentés a déli végekenVáltozatos programokkal, sok-sok finomsággal, kiváló zenészekkel és vidám hangulattal vár mindenkit a következő Balkán Party április 25-én 19.30 órától Budapesten az Iskolában. Elsőként, 20.00 órai kezdettel Dr. Raffay Endre, a Pécsi Tudományegyetem, Művészettörténet és művészetelmélet Tanszék tanszékvezetője mutatja be Biacsi Karolina Értékmentés a délvidéken című könyvét, aki megmentette a pusztulástól egyik őse, Biacsi Pál földbirtokos által építtetett kápolnát Magyarcsernyén. A kötet szerzőjét is megismerhetjük, aki mesél családjáról, a renoválást lehetővé tevő családi összefogásról is.

szerémi borok, Plavac

Ezután, 21.00 órától Damir Holoker dalmát és szermségi borokat fog kóstoltatni: elhozza nekünk a legendás Plavacot a Pelješac-félszigetről, illetve a szeremségi traminit (traminac) és Kapisztrán borát. A szerémségi borászok körében tartja magát a hiedelem: azért oly isteniek a szerémi nedűk, mivel a derék barátok a török elöl itt rejtették el Kapisztrán sírját titkos helyen, amely azóta is belengi e tájat, segítve a szőlők szárba szökkenését.
Iskola, Balkan PartyAz újvidéki Nostradamus zenekar koncertje előtt átadják a díjakat a közelmúltban befejeződött adriai vitorlásverseny (Zlatni Gambet) győzteseinek is.
A népszerű együttes 22.30 órakor vonul fel a színpadra, fellépésük után, éjféltől a Balkán Paryk DJ-je, DJ Macsity gondoskodik a YU Partyk vidám hangulatáról. 
Ezen a balkán mulatságon is kóstolhatjuk a finom délszláv különlegességeket: a húsos és túrós bureket, a pljeskavicát és csevapcsicsát.
 
Helyszín: Iskola
Cím: 1061, Bp. Hegedű  utca 3.
Belépő: 2000 Ft
Diákoknak: 1000 Ft
www.ismertseg.hu