logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Világrekord-kísérlet a Corvinuson

Világrekord-kísérlet a CorvinusonGuinness világrekord-kísérlet kávéból

A világ legnagyobb képét rakják ki kávéspoharakból

Az egész világon egyedülálló rekordkísérletre készülnek vasárnap, szeptember 30-án a Corvinus Egyetem MBA hallgatói. Harminc lelkes fiatal hatezernégyszáz kávéspohárból rakja ki a világ legnagyobb kávéspoharakból kirakott mozaik képét. A hatvannégy négyzetméteres csillagot ábrázoló óriásképet mindössze öt óra alatt építik meg a tervek szerint.
 
Különleges Guinness-rekordra készülnek a Corvinus Egyetem MBA diákjai. Egy nyolc méterszer nyolc méteres ábrát fognak kirakni kávéspoharakból.
A feladat igen rendkívüli, hiszen minden egyes pohárban kávé is lesz, melyet megfelelő színűre keverve kell elhelyezni, hogy az óriáskép megjelenjen és a kísérlet sikerüljön. A kirakott képet mindenki megtekintheti másnap, hétfőn 9.00 órától az egyetemen. A résztvevők tejeskávé, cappuccino és feketekávé segítségével állítják össze a világszenzációnak számító 8 m x 8 m-es ábrát.
 
– A rekordkísérlet nagyon fontos üzenetet közvetít: a határtalanságot. Különböző nemzetek fiataljai segítenek a világrekordban, ezzel mutatjuk meg, mennyire határtalan a világunk. Tekintet nélkül nemzetiségre, vallásra, nemre vagy bőrszínre egy emberként mozdul meg több tucat ember, hogy létrejöjjön a világrekord  nyilatkozta Gaják Petra a rekordkísérlet szóvivője.
A rendkívüli eseményt a helyszínen a magyarországi rekordok regisztrátora, Sebestyén István felügyeli és hitelesíti. Ez lesz az első ilyen jellegű csúcs Magyarországon, sőt az egész világon rekordot döntünk, hiszen az eddigi rekord egy 4,9 m x 7,6 m-es Elvis Presley-t ábrázoló kép, amihez 5642 poharat használtak fel. A világrekord-kísérlet során ennél közel kétszer nagyobb kép készül majd kávéspoharakból.
 
Koronczay Edit