logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Vivah

Vivah 

VivahA frigy

Július 6-án, pénteken 18 órától Sooraj R. Barjatya Vivah (A frigy) című filmjét vetítik a budapesti Indiai Kulturális Központban. A 2006-ban készült bollywoodi produkció az elrendezett házasságok világát mutatja meg, ahol a szülők döntenek a fiatalok egybekeléséről. A film hitet tesz a tradicionális indiai szokásrend mellett, amely gondoskodik az ifjú pár sorsáról, erős és oltalmat nyújtó családjuk megteremtéséről. Főszereplők: Shahid Kapoor és Amrita Rao. A belépés ingyenes!

A cselekmény:

Prem modern felfogású, városi fiatal, aki először elutasítja a korai házasság ötletét, ám apja kérésére mégis belegyezik, hogy feleséget keressenek neki. Amikor megismeri a vidéki, konzervatív családból származó Poonamot, mindketten egyből belegyeznek a házasságba, ám az esküvőig még hosszú hónapoknak kell eltelnie. A fiatalok ezalatt megismerik egymást, egymásba szeretnek, de több megpróbáltatáson kell átesniük, míg végre férj és feleség lehetnek.
 
VivahA Vivah az indiai élet európai ember számára legfurcsább és legismeretlenebb oldalát mutatja be: az előre elrendezett esküvők világát és szokásrendszerét, hitet téve a családalapítás hagyományos formája és a klasszikus indiai értékek mellett. Teszi mindezt egy romantikus szerelmi történeten keresztül, klasszikus hangzású indiai zenékkel fűszerezve, a főszerepben a női szíveket megdobogtató egyik legnépszerűbb, 2006-ban még pimaszul fiatal férfi sztárral, Shahid Kapoorral és a bájosan szende Amrita Raóval.
 
A vetítés ingyenes.
 
Rendező: Sooraj R. Barjatya 
Főszerepben:  Shahid Kapoor és Amrita Rao. 
Készült: 2006-ban.
162 perc.
 
A filmet hindí nyelven, magyar felirattal láthatják.
 
A film előtt vagy a szünetben megtekinthető az „Álmom India – Juhász Balázs fotókiállítása” is.
 
Helyszín: Indiai Kulturális Központ
Cím: Budapest, II., Búzavirág utca 14.
www.ismertseg.hu