logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Fényben

kövirózsa, rózsaszín kövirózsa,
 
„Az igaz szépség: kintről észlelhető, bentről jövő fény.” /Alexander Brody/

Fényben

Ez az idézet pontosan arról a szépségről beszél, amiről én is szeretnék. Nem üres sablon-szépség, hanem valódi fény, ami erejét önmagából nyeri. Meggyőződésem, hogy nem azért tartunk valakit szépnek, mert külsőleg valóban az. Hiszen nem is tudjuk mi az, hogy szép. Nincsenek megoldási képletek arra, hogy hogyan kell megvizsgálni valakit ebből a szempontból. Azért látjuk őt annak, mert hisszük, hogy ilyen belülről is, azért látjuk szépnek, mert szeretjük. Ez a hit és érzés kapcsolódik össze a szép felett érzett gyönyörűségünkben. Nagyon sok minden lehet szép, és semmi sem lehet egyformán az.  Valami plusz, valami csillogás, amely mindenkinek mást jelent. 
   Akárhogy is próbálkozom, nem jut eszembe olyan állandó szépség az életemben, ami ne egy emlék, egy érzés miatt tetszene. A húgom a legszebb kisbaba a világon, akit valaha láttam, mert ő az én testvérem. Amikor átmegyek az öreg, zöld Szabadság-hídon, tudom, olyan titkokat súg nekem a dunai szél, mint senki másnak. A szépségre csak egy szabály van, hogy bármi lehet szép. Gyönyörködni és gyönyörködtetni nem kerül semmibe, de mégis néha ez a legnagyobb segítség. Igazi katarzist okoz, ahogy a definícióból megtanultuk. Kiszakít a szürke hétköznapokból, a magasba emel, segítségével átértékeljük a létezést. Nagyot sóhajtunk és a szépség energiáját szívjuk szívünkbe. Feltöltődünk, mi is megszépülünk tőle.
   Sokan nem tudják mitől boldogtalanok: elvesztették a valódi látásukat. Mennek az utcán és nem találják a szépet: elvesztek a színek, az illatok, a naplementék, a gyermekarcok. Pedig a szépség látványa nem csak egy adott pillanatban fejti ki  hatását. Megszépíti az egész napunk, az egész életünk. Írók ezrei próbálták megfogalmazni, festők hada igyekezett vászonra vinni, zenészek sora akarta már megénekelni a boldogságot és a szépséget. Ma sem tudjuk biztosan, hogy mik ezek, de az biztos, hogy egymás nélkül nem léteznek. A boldogság eléréséhez elengedhetetlen a szépség észrevétele és tisztelete. Hagynunk kell, hogy felemeljen minket egy kis időre. Épp ezért kell figyelmesnek lennünk: ne csukjuk be a szemünket, a szépség most is vár ránk valahol!
Varga Laura