logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Aviva Képzőművészeti Díj

Október 9-én nyílik az ötmillió forintos Aviva Képzőművészeti Díj jelöltjeinek munkájából rendezett kiállítás a Műcsarnokban.  A jelöltekre a közönség is szavazhat! A tárlat  november 7-ig látható.

 

Jelöltek: Batykó Róbert, Esterházy Marcell, Németh Hajnal, Katarina Šević, Société Réaliste, Tehnica Schweiz

 

Már javában zajlanak a jövő héten nyíló Aviva Képzőművészeti Díj 2010 kiállításának előkészületei a Műcsarnokban. Az Aviva Életbiztosító által tavaly alapított, kiemelkedően magas, 5 millió forintos díj és a hozzá kapcsolódó kiállítás lebonyolítása a Műcsarnok közreműködésével és szakmai felügyelete mellett zajlik.

  – A tavalyi tapasztalatok alapján kijelenthetjük, hogy az Aviva Díj már az első évben komoly szakmai elismerést jelentett mind a hat jelölt művész számára – tájékoztatott Csejdy Réka, a Műcsarnok kommunikációs munkatársa.                                                                                                                                                                                                                      

 – Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a tárlatot követően az Aviva Díj 2009 kiállításon bemutatott művek közül többet is megvásároltak magán-, illetve közgyűjtemények, elősegítve ezzel a kiválasztott művészek szakmai előmenetelét a díjjal kapcsolatos elvárásainknak megfelelően. Hosszú távon azonban nagyobb léptékű célokat tűztünk magunk elé az Aviva Díjjal, s ez nem más, mint a kortárs képzőművészet rangjának és társadalmi elismertségének növelése – nyilatkozta.

Ennek szellemében idén nagyobb hangsúlyt fektetnek a nagyközönségnek szóló kommunikációra. A szervezők  Facebook oldalt hoztak létre, ahol bárki elmondhatja, mit gondol a díjról, a jelöltekről, a megnyitót követően pedig beszámolhat a kiállításon látottakról, valamint játékos formában akár belépőket is nyerhet a kiállításra. A Youtube oldalon pedig a jelöltekkel, a zsűri tagjaival készült rövid interjúink és a kiállítással kapcsolatos videók, werkfilmek láthatók. A tavalyi évhez hasonlóan, a látogatók szavazatai alapján, idén is kiosztásra kerül a közönségdíj. Szavazni személyesenrövid regisztrációt követően az Aviva Díj hivatalos weboldalán (http://www.avivadij.hu), valamint a Facebookon keresztül lehet; a díj honlapján minden információ megtalálható az alapítás történetéről, a jelöltekről és a jövőbeli tervekről.

A kiállítás október 9-től november 7-ig látható a Műcsarnokban.