logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Betlehemi jászol kiállítás

 

 

Betlehemi jászol kiállítás, Magyar Mezőgazdasági MúzeumAz idén 17. alkalommal rendezik meg a Betlehemi Jászol kiállítást a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A tárlat a Magyar Kézművességért Alapítvánnyal közösen valósul meg, december 8-tól január 2-ig látható. Cím: Bp., Városliget, Vajdahunyadvár. 

 

A tárlaton az azonos címmel kiírt pályázat válogatott anyagában gyönyörködhetünk. A bemutatásra kerülő különleges alkotások alapgondolata Jézus születéséhez és az adventi ünnepkör tárgyaihoz, díszítőelemeihez kapcsolódik. A Magyar Kézművességért Alapítvány által kiírt pályázatra idén is különböző művészeti ágak képviselői jelentkeztek: művészi kézművesek, népművészek, képző- és iparművészek, amatőrök egyaránt, és a kiállítók között minden évben örömmel találkozunk határon túli magyar alkotókkal is.

 A pályázók között hivatásos alkotók, Népi Iparművészek, A Népművészet Mestere címmel rendelkező kézművesek; az amatőrök között óvodások, diákok, óvónők, pedagógusok, fogyatékkal élő emberek, nyugdíjasok és olyan új alkotók is bemutatkoznak. Évről évre megnyugtató látni, hogy az érdeklődés nem csökken, a pályázat résztvevőinek száma minden évben kétszáz körül mozog.

 A pályázati anyagot a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, a Hagyományok Háza és a Budai Ciszterci Szent Imre Plébánia képviselőiből álló zsűri válogatja és minősíti, az ő javaslatuk alapján kerülnek díjazásra a legszebb, legötletesebb pályamunkák. A kiállítás anyagáról az Alapítvány 2002 óta minden évben háromnyelvű színes fotóalbumot jelentet meg.

 

Az alapítványról bővebben: www.amka.eoldal.hu

 

Helyszín:

Magyar Mezőgazdasági Múzeum

1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár

www.mezogazdasagimuzeum.hu

 

Nyitva tartás: kedd-péntek 10-16 óráig, szombat-vasárnap 10-17 óráig, hétfő szünnap

 

Belépőjegy árak: felnőtt 600 Ft, gyermek és nyugdíjas 300 Ft 
(A jeggyel a múzeum összes kiállítása megtekinthető.)