logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Paprika-nap

Paprika-nap

December 12-én, ezüstvasárnap különleges Paprika-napra hívnak mindenkit a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba. A 10-17 óráig tartó programokon megismerkedhetnek a hazánk egyik szimbólumának tartott fűszerpaprikával, és a hozzátartozó kulturális háttérrel. A szegedi és kalocsai paprikák mellett egyéb élelmiszereket is kóstolhatnak a Dél-alföldi régióból.

 

A fűszerpaprika több mint 100 éve Magyarország szimbólumnövénye. A belőle készült őrleményből az egy főre jutó fogyasztás hajdanán 1 kg felett volt, mára ez 50 dkg alá csökkent. Kevesebbet eszünk belőle, s elbizonytalanodunk, ha választanunk kell a csemege és édesnemes őrlemények között. Pedig a paprika bizonyítottan egészséges, főzni vele egyszerű és gyors, és nem árt tudnunk a minőségek közti különbségeket is!
 

szegedi fűszerpaprika, hungarikum

Ha kíváncsi, hogyan készül és milyen a jó paprika, ha szeretné megkóstolni és kiválasztani a legfinomabbat, jöjjön el 2010. december 12-én, ezüst vasárnap a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba, ahol kistermelői paprikák közül válogathat, egyenesen a termelőktől.
A szegedi és kalocsai paprikák mellett házias, egyedi feldolgozású dél-alföldi termékeket is kóstoltatunk és árusítunk: kolbászféléket, mézet, mézeskalácsot, lekvárokat, borokat, tésztákat és mindenféle bioterméket.
 
 
Program:
10.00-17.00 a múzeum nyitva tartási idejében kóstoltatás, árusítás
11.00 ünnepélyes megnyitó
11.30 a Röszkei Hasító Együttes bemutatója: paprikás dalok, paprikahasítás

kalocsai paprika

 
Ünnepi köszöntőt mond:
Dr. Rieger László stratégiai főosztályvezető
Vidékfejlesztési Minisztérium
 
 
Helyszín:
Magyar Mezőgazdasági Múzeum
1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár
 
 
Ezen a napon a belépés díjtalan!