logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Déli hangverseny

 

Szervita tér, Budapest, Szent Anna templom, barokk műemlékIngyenes koncertekkel hívogat a Szent Anna templom
 
Aki lelki feltöltődésre és szépségre vágyik, vagy egy-egy meghitt, ünnepi órával szeretné teljessé tenni az adventet és a karácsonyt, ha teheti, feltétlenül látogasson el a Szervita téren lévő Szent Anna templomba, ahol szerdánként, a déli harangszó után ingyenes orgonamuzsikára hívnak mindenkit.
 
A Belváros számos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra, felüdülésre, sok templom szervez rendszeresen koncerteket, ám legtöbbször csak belépődíj ellenében vehetünk részt rajtuk.
A Szervita téren lévő Szent Anna templom minden nap nyitva áll hívők és nem hívők számára, hogy a gyönyörű barokk műemlék épületben imádkozhassunk, elcsendesedhessünk.
Emellett szerdánként, a déli harangszó után templomi orgonamuzsika mellett kapunk lehetőséget a belső lelki gazdagodásra, az Istennel való találkozásra.
– Karnagyunknak, orgonistánknak Noseda Tibornak köszönhető, hogy ősztől szerdánként ingyenes orgonakoncertet hallhatnak látogatóink – tájékoztatott Dr. Philipp Ernst Gudenus plébános, templomigazgató.
– Ő szervezi meg a programokat, tehetséges fiatal orgonaművészek részvételével. Fontosnak tartjuk, hogy minél több lehetőséget teremtsünk az embereknek az Istennel való találkozásra, amelynek egyik formája a templomi muzsika. Hiszen a szépségben Ő van jelen életünkben, az orgonazene alatt kinyílhat a szívünk a mennyei tökéletesség és jóság befogadására – mondta az atya.
A templom központi elhelyezkedése miatt sokan látogatják a koncerteket, a turista szezonban külföldiek, vagy vidékről érkezők is szép számmal megfordulnak itt.
– Szerda déli koncertjeinket több neves zenei programajánló portálon meghirdettük, de a budapesti turisztikai helyek is ajánlják a külföldieknek. Főleg nyáron, és most a karácsonyi szezonban érkeznek többen templomunkba. A koncerteken kívül várunk mindenkit szent este, fél 11-kor az éjféli misére, és a karácsonyi misékre is. Az ünnep megmutatja Isten irántunk tanúsított végtelen szeretetét: hiszen félelmetes, hatalmas istenség helyett egy kisgyermek, csecsemő alakjában hozta el hozzánk a szeretetet és a megváltást!