logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Commonpress 37

 

Különleges újévi ajándékkal kedveskedett a művészetkedvelő közönségnek az Artpool Művészetkutató Intézet.  A San Diego-i Mario Lara építész-networker 1980-as években készített Commonpress 37 mail-art albumát mutatta be, amelyet most mi is megismertetünk Olvasóinkkal!

Mario Lara építész-networker 1977-ben Kaliforniában, a San Diego-i Állami Egyetem hallgatójaként képzőművészetet és környezetbarát design-t tanult. Ott ismerkedett meg egy akkoriban kialakuló mozgalommal, a mail-arttal, amelynek lényege az volt, hogy kiiktassák a galériákban működő kurátori rendszert. Műalkotásaik levelekben terjedtek, amelyekből időnként valódi tárlatokat szerveztek a lelkes támogatók/ követők. 

A Magyarországon harminc éve működő Artpool Művészetkutató Intézet egyike volt a mozgalom támogatóinak, amely most tette közzé Mario Lara 1980-ban készült Commonpress 37 című albumát, amelyet az alábbi hivatkozásra kattintva tekinthetnek meg. 

http://artpool.hu/Lara/Commonpress37/Albrecht_d.html#A

A projekt érdekessége, hogy internetes feldolgozása által gyönyörűen rajzolódnak ki a kor (a korszak), a hely (a Föld) és a művész (az életút) összefüggései.