logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Varázslatos Magyarország

Simon M. VeronikaJanuár 7-én, 17 órakor Simon M. Veronika Munkácsy–érmes, Aranyecset díjas Kunst Meister festőművész Varázslatos Magyarország című kiállításának megnyitója lesz Veszprémben, a Megyei Könyvtár udvarában. Közreműködik Stancsics Erzsébet és Szántai Sándor költők, valamint Enyedi Béla Krúdy-díjas daltulajdonos. A tárlat február 4-ig látható. 

Cím: Íródeák Kávé és Teaház, Veszprém, 8200, Komakút tér 3, a Megyei Könyvtár udvarában.

A tárlat február 4-ig látható. 

 

Simon M. Veronika, Pad az erdőben

Az alkotóról:
 
Több mint ötszáz egyéni kiállítása volt már, Magyarország minden megye székhelyén, annak szinte minden nagy városában. (pl. Bécs, Pozsony, Kolozsvár, Párizs, London, New York, Köln, Bázel, Kairó, Szimferopol, Nagyvárad). Összesen tizenhét országban mutatták be alkotásait. 
Mintegy félezer festményét helyezték el világszerte közel kétszázharminc közintézményében (pl. Vatikán, Budapesten a Parlament, Nemzeti Galéria, New Yorkban a Kormányzói Hivatal, de jelentős a több mint tíz főoltár képe is).
 
A festészetet jobbagyféltekés módszerrel tanítja az irányítása alatt álló „SMV 2000 Festőtanoda” kurzusain.
Már negyven alkotótábort vezetett Magyarországon és Szlovákiában is.
Több művészkör tartja számon, mint tagot, de van közöttük néhány, ahol az egyik művészeti vezető, pl. az Országos Cserhát,- a Táncsics- és a Székesfehérvárért Nemzetközi Művészkör.
Enyedi Bélával - aki kortárs költők verseit zenésíti meg és adja elő - járják az országot, világot, színes programjaikkal.
 
A Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Lovagrend parancsnoka, Etikai Bizottságának elnöke.
A Móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend nagykövete és további 5 Borrend tagja.
Festőművész társainak 4 galériába szervez tárlatokat. Több lexikonban szerepel: pl. a Székesfehérvári-, a Veszprém megyei Ki Kicsodában, az Európai Művészeti Zseblexikonban, a svájci szerkesztésű országos „Who is who”- ban és a Pedagógus Lexikonban, továbbá felkérést kapott a SAUR világlexikonban való szereplésre is.