logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Metamorfózis

Fülöp Dián, Ruzicska Tünde, Kontor Enikő, Molnár Anita keramikus, kiállítás, iparművész, MetamorfózisA FISE Galéria Metamorfózis című kiállításán egy fiatal keramikusokból alakult csoport, a  CERative group mutatkozik be. Fülöp Diána, Kontor Enikő, Molnár Anita, Ruzicska Tünde iparművészeket az azonos érdeklődés és hit formálta egybe. A tárlaton olyan kerámia, beton és porcelán szobrokat állítanak ki, amelyek személyes történetekről mesélnek.

Fiatal, diplomás iparművészek azonos érdeklődése és hite formálta egybe a CERative group csapatát. Pontosabban négy kerámia- és porcelántervező-művészt, akik 2010-ben diplomáztak a Moholy- Nagy Művészeti Egyetemen, és lettek tagjai a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesületének. Első csoportos kiállítási lehetőségük a FISE Galéria adta tér. Használati kerámia tárgyak tervezése és készítése mellett, az autonóm kerámia és porcelánszobrok bemutatásával vesznek részt a hazai művészeti köztudatban.

Ruzicska Tünde, kerámikus, Metamorfózis

Olyan kerámia, beton, és porcelán szobrokat állítanak ki első közös kiállításukon, amelyeket  valamiféle átalakulás,metamorfózis jellemez. Tárgyaik személyes történeteket mesélnek el, melyekben "átalakult formák" kelnek életre, s adnak új jelentéstartalmakat. Egyik sorozatot a tűz formálja, másikat a folytonos "idő-mozgás", harmadikat a "helyzetlenyomatok", a negyedik sorozatot pedig az "űr-tartalom". Emlékképeket formálnak, karakteres mondanivalóval melyek különbözőek, mégis hasonlóan különös atmoszférában vannak jelen.

                                                                                                                                                                                                                             A tárlat helyszíne: Fiatal Iparművészek Egyesülete, (FISE) Galéria

Cím: Budapest, V. ker. Kálmán Imre utca 16.

Megtekinthető: 2011. március 5-ig,

                        keddtől-péntekig 13-18, szombaton 11-14 óra között.