logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Összkép

Lipovszky-Drescher Mária keramikusLipovszky-Drescher Mária keramikus fali képeiről

Lipovszky-Drescher Mária keramikus fali képeivel, organikus formáival és finom színeivel álmaink kertjébe, a nyugalom és harmónia, a burjánzó, győzedelmes természet világába vezet bennünket.

Madarak, virágok, fák és évszakok, költészet, anyaság, gyermekek. Az ifjú keramikus művész, Lipovszky-Drescher Mária keramikus, FISE Galéria, kiállításLipovszky-Drescher Mária különleges technikával készült, nagyobb képek alkotta mozaikokból létrehozott kompozíciói életörömről, természetről, termékenységről, anyaságról, az Élet diadaláról vallanak. Alkotásai a mindnyájunkban lakozó, ősi kert képzetét elevenítik fel. A kertét, ami a csodák és a szerelem birodalmába, a védettség és bűntelenség állapotába, az örökké megújuló természet ölébe csalogat minket. A részekre osztott képek fordított módon épp az egységet és összetartozást jelképezik.

– Képeim különlegessége az, hogy több részből tevődnek össze, amelyeket különböző országokban élő emberek fognak birtokolni – mesélte kiállított munkáiról az alkotó. – Tudni fogják, hogy a náluk lévő kép a nagy egész része, és a hozzá kötődő gondolataik, érzéseik révén óhatatlanul egymás életének részesei is lesznek. Az, hogy mostanában kerteket, madarakat ábrázolok kerámiáimon, annak is köszönhető, hogy egy ideje a Balaton mellett élünk. A Balatonfelvidék festői tájai, a természet közelsége, a családi harmónia, az anyaság jut kifejeződésre általuk.

Édes Borbála