logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

édesség

Szívecskék és csoki mousse

csoki mousse A közelgő Valentin-nap lázba hozza a szerelmeseket. Legtöbbünk szívecskés dolgokat vásárol a párjának, kedvesének. Láss csodát! Néha elég egy közönséges palacsinta is a varázslathoz...De, hogy a különleges desszert se hiányozzon az asztalról, egy hamisítatlan csoki mousse-val koronázom meg a kivételes napot. Tartsanak velem!

Linzerkarika

linzerkarikaTalán mindenki emlékszik még nagymamája, dédnagymamája süteményeire. Az egyik felejthetetlen klasszikus aprósütemény a linzerkarika. Többféle módon is elkészíthetjük. Házi lekvárral az igazi! 

Indiáner

indiánerAz indiánerhez fűződő egyik legenda szerint a habbal töltött csokoládés fánk szorosan kapcsolódik egy bécsi színházhoz és annak irányítójához gr. Pálffy Ferdinándhoz. A gróf egy indiánt szerződtetett, aki lőgyakorlatokkal kápráztatta el a nézőket. A gróf cukrásza az indián születésnapjára különleges süteményt készített: öklömnyi édes piskótatésztából golyókat gyúrt, belsejüket kivájta, tejszínhabbal töltötte meg, majd csokoládéval fedte.

Házi vajas kifli

házi vajas kifliNincs is jobb annál, amikor a lakást belengi a frissen sütött péksütemény utánozhatatlanul finom illata. A legjobb és legolcsóbb pedig az, ha ezeket saját magunk készítjük el otthon. Ha szeretnénk könnyen, gyorsan ínycsiklandozó házi vajas kiflit készíteni, bátran álljunk neki!  Íme a titok! A nagymamák titka, avagy mitől lesz igazán különleges a kifli?

Aludttejes prósza

aludttejes prószaEzúttal nagy kísértésbe visszük Olvasóinkat! Olyan helyi specialitást mutatunk be, amit ha valaki egyszer megkóstolt, soha többé nem fog tudni élni nélküle! Ez a rendkívül különleges, az aludttejet, tejfölt és lekvárt összeházasító édességcsoda pedig nem más, mint Somogy megye büszkesége, az aludttejes prósza! Kóstolják meg! De vigyázat: tényleg nem lehet abbahagyni.. :)

Tartalom átvétel