logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Merza Gábor

Független filmes találkozó

International Filmworkshop 2012 BudapestA Ház a Réten Kulturális Közhasznú Egyesület június 18-24-ig idén is megrendezi nagysikerű, nemzetközi független filmes találkozóját Budapesten. A filmworkshop célja, hogy a különböző országokból érkezett résztvevők megismerjék egymás kultúráját, nyelvét és közösen készítsenek filmeket. Ezúttal Budapest műemlékeit dolgozzák föl. Az elkészült alkotásokat június 23-án az Aranytíz Kultúrházban vetítik le. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Polifilmklub

Thelomeris, Sorsvonalak, Hatvani Balázs, 3DFebruár 24-én, pénteken 17 órától a budapesti Aranytíz Kultúrházban működő Polifilmklub Hatvani Balázs rendező két Amerikában készült filmjét mutatja be. A vetítés után Merza Gábor vezetésével szakmai beszélgetés lesz az amerikai filmgyártásról és a 3D-s technikáról. A belépés ingyenes! Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Egyhelyütt, egyidőben

Közös kiállításon mutatta meg fotóművészetét két filmes- és médiaszakember: Merza Gábor és Matkócsik András, a Polifilm Iskola tanárai. Alkotásaikról olvashatnak összefoglalót Féjja Sándor filmpszichológus tollából.

 

Alapozás

Merza GáborMűködik hazánkban egy különleges iskola: nappali tagozatos oktatási intézmény, szakmai műhely, és ugyanakkor egy folyton bővülő, valódi család. Évente csak tíz-tizenöt tanuló végez itt, de aki ide bekerül, biztos lehet benne, hogy igazi filmes lesz belőle. A szakma nagyjai vezetik be a filmkészítés rejtelmeibe és a média világába, a kurzus végén pedig önálló filmmel mutatkozhat be a nagyközönségnek. Merza Gáborral, a tizenöt éve működő Polifilm Iskola alapítójával, igazgatójával beszélgettem, aki maga is független filmes, és immár tizennyolc éve szervezi a határon túl is elismert Nemzetközi Diákfilmszemlét.

Tartalom átvétel