logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Mészáros Ferenc

Borongó

vörösborLassan elcsitul minden lángolás, amit a tavasz szikrája lobbantott. Néhol még felizzik a zsarátnok, de ebből már nem lehet igazi tűz. Eljött a korcsmázás ideje, a lélek borba áztatásának időszaka. A borban sűrítve van minden, amit a természet és szellem adományozhat. Búcsúzzunk hát ettől a tavasztól, nyártól. A bor még nem öblített át, nem szívódott fel a szellem lombjáig. Taszítja maga előtt, préseli a sejtekből a tűz maradványait. Valami majd marad belőle: a lényeg. 

A fény ágyasa

hulló falevélA túlhevült nyárnak annyi haszna mindenesetre volt, hogy lobogásában összeértek az ízek, s a végeredményt (?) így őszelőn már ízlelgethetem. Az ízek ismerősek és ezért meggyőzőek. Érvényessé teszik mindazt, ami az elmúlt időkben annyira lekötött engem, oly sok kétkedést, bizonytalanságot okozva. Ma már biztos vagyok abban, hogy jó helyen járok. 

Az elit alámerülése...

 A Nap felkelt, az ősz aranypompája szikrázik a fényben. Van-e fenségesebb ébredés, mint beleoldódni a mindenség csodájába, ahol a pénzügyi válságnak nyomát sem tapasztalni, ahol minden ott van, ahová rendelte, varázsolta a nagy titkos szervező?

Tartalom átvétel