logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

gyerekek

Gyermekkori elhízás

kövér gyerekA túlsúly a cukorbetegség melegágya és az anyagcsere felborításában is jelentős szerepet játszhat. A többletsúly terhe alatt az ízületek és a gerincoszlop károsodhat, súlyos esetben a máj működése is romlik az elzsírosodás miatt. Ehhez társulhatnak lelki sérülések is. Az elhízott gyermeket társai kicsúfolják, ami miatt visszahúzódóvá, nehezen kezelhetővé válhat, akinek egyetlen öröme az evés marad. A gyermekkori elhízás problémájáról Dr. Báthori Zsuzsa gyermekorvost kérdeztük.

Kulcsszerepben a D-vitamin

Napfény, D-vitamin,  egészségAz emberi szervezet csak rövid ideig képes raktározni a vitaminokat, megfelelő mennyiségben kizárólag a D-vitamint állítja elő önállóan, de ezt is csak a napfény segítségével.  A D-vitamin jelentőségéről Dr. Báthori Zsuzsannát, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati szakorvosát kérdeztük.

A fiatalság titka

Fontos, hogy szülőként már egészen pici korban felkeltsük gyermekünk zenei érdeklődését, alakítsuk, formáljuk zenei ízlését, ráhangoljuk anyanyelvünkre a kis füleket. A minivilág életében a zene, a ritmus és a dallamok nagy szerepet játszanak. A Hébe-Hóba-Banda különleges dalai a gyermeklélekhez közelálló karakteres szereplőkről, a mindennapi életéről, apró kis bolondságairól szólnak.

Eszter-lánc

Kárász Eszter színművész, zenészKárász Eszter, a Minivilág egyik matinézó művésze, új feladatokat keresett, izgalmas kihívásokra vágyott. A méltán népszerű Dalolkán túllépve igazi zenekari hangzásban képzelte el kedvenc dalait. Zenekart alapított, amelynek tagjai, a koncertet nézve és hallgatva, hasonlóan lelkes és tehetséges zenészek, mint ő maga.

Karácsonyfadísz készítés

A Minivilág népszerű gyermekkönyv sorozat alkotói karácsonyfadísz készítést szerveznek gyerekeknek. December 9-én, pénteken 10.00-11.30 óra között kicsiket és nagyobbakat várnak a NOHA Stúdióba egy matinéra, ahol kerámikusokkal közösen agyagból készíthetnek karácsonyfadíszeket a gyerekek. Az eseményen akciós könyvvásárt is tartanak, ahol a belépő árát is le lehet vásárolni szebbnél-szebb Minivilág könyvekre.

Tartalom átvétel