logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

festészet

New York–Budapest

Lukoviczky Endre, New York I., olaj, vászon, 1985.Szeptember 5-én Lukoviczky Endre festőművész kiállítása nyílt a BTM Budapest Kiállítóteremben. A képek a művész Egyesült Államok-beli tanulmányútjainak benyomását örökítik meg. A szlovák származású, békéscsabai alkotó Mokos Józsefnél ismerkedett meg a festészettel, majd az Iparművészeti Főiskola textil szakának elvégzése után tagja lett a Fiatal Művészek Stúdiójának. A kiállítás október 13-ig látható.  

Innen nézve

Bikácsi Daniela Fűtömb palánták, akvarellMájus 23-án Bikácsi Daniela festőművész kiállítása nyílt Budapesten, a Budapest Kiállítóteremben. A Munkácsy díjas művész most bemutatott alkotásai a természetről szólnak. A zöld életre kel, finom formák és árnyalatok egyensúlyába léphetünk: rétek, lekaszált fű, a városok tömbfűi sajátos, a mulandósággal átitatott atmoszférát teremtnek. A kiállítás június 23-ig látható.

Gustav Klimt világában

Gustav Klimt"Az igazság tűz, és igazat szólni annyi, mint világítani és égni."- Gustav Klimt gondolatai ezek, aki úgy gondolom, a legőszintébb alkotók egyike. Az ő igazsága valóban világít, és még annyira ég minden művén. Nem véletlen, hogy nemcsak szülővárosában, Bécsben sikerült rendkívüli népszerűségre szert tennie. A Belvedere-ben, a Klimt-gyűjtemény otthonában jártunk.

Az emlékezés művészete

Kondor Attila, Az emlékezés művészeteKondor Attila festő, grafikus Az emlékezés művészete című kiállításáról. A művész előszeretettel fordul a múlt örökségéhez, merít ihletet az ókor vagy a reneszánsz máig ható alkotásaiból, filozófusaitól. 

Repülők

Szotyory László, repülőA Kárászy Szalonban Szotyory László Munkácsy-díjas festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a közelmúltban. A tárlat május végéig tekinthető meg, amelyen az alkotó legújabb, repülőktől ihletett képeit is láthatjuk.  A belépés díjtalan. Előzetes bejelentkezés szükséges!

Tartalom átvétel