logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

Erkel Ferenc

Erkel Ferenc

Erkel Ferenc1810. november 7-én látta meg a napvilágot Gyulán Erkel Ferenc, a Himnusz megzenésítője, nagy nemzeti operáink szerzője. Születésnapján rá emlékezünk. Pályáját zongoraművészként és zenepedagógusként kezdte. Pesten 1834-ben mutatkozott be, majd 1837-ben a Pesti Magyar Színházhoz, a későbbi Nemzeti Színházhoz került. 1844-ben megnyerte a Kölcsey Himnuszának megzenésítésére hirdetett pályázatot. 

Ünnepi megnyitó az Erkel Színházban

Erkel SzínházNovember 7-én, Erkel Ferenc zeneszerző születésnapján ünnepi gálaműsorral nyit az Erkel Színház. A 2007-ben bezárt zenés színház megújulva, teljes pompájában fogadja ismét a közönséget. A megnyitóval egy négynapos Erkel Fesztivál is kezdetét veszi: november 7-től 10-ig többek között Erkel Ferenc egy ritkán játszott művét, a Magyar Cantate-t is műsorra tűzik. Operatörténeti filmbemutató, Vajda János és Bartók premier, táncest, felolvasószínház, könyvbemutató, kiállítás, Ákos és a Classic Club Singers fellépése is várja az érdeklődőket.

A kortalan Hunyadi László

Nyári Zoltán, Rálik Szilvia, Hunyadi László Hatalmas ceremóniával indult az idei évad az Operában. Ez alkalomból Erkel hat éve nem játszott, újjávarázsolt Hunyadi László című operáját mutatta be a Magyar Állami Operaház társulata. A Szűcs Gábor rendező által színpadra állított alkotás azonban nem csak az új operaévet nyitotta meg: úgy tűnik, az előadással új korszak is kezdődött a magyar kultúrában.

Hunyadi László-premier

Hunyadi László premier 2012Hatalmas ünnepi ceremóniával kezdi meg szeptember 29-én az Operaház az idei évadot. Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját tűzik műsorra, egyszerre hagyományos és modern, a mai kor emberét is megszólító rendezéssel, koreográfiával, az új operaénekes nemzedék brillírozásával. A díszelőadást a nézőtérré alakított Andrássy úton ezerkétszáz ember láthatja óriás kivetítőkön, emellett több televízió és rádió is közvetíti.

Tartalom átvétel