logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

karácsony

Karácsony, baklawa, Stradivari

Az erdészek az erdőt ősöreg fáival szegélyezett csendje miatt a természet katedrálisának nevezik. A Föld északi féltekén, az ún. eurázsiai–boreális zónákban uralkodó növényzetet, – elsősorban a jegenye és fenyőféléket – már az ősi kelta, germán és egyéb nomád, félnomád természeti vallások követői szent faként tisztelték. Ezt a tiszteletet, a természet közelségének misztikus élményét is megtaláljuk a minden évben szobáinkban feldíszített karácsonyfák ünnepén.

Bécs karácsonya

Bécs, VárosházaKarácsony közeledtével többen tapasztalhatjuk azt az érzést, hogy évről-évre egyre nehezebb átélni az ünnepi hangulatot, igazán meghitten várakoznunk. Már elmúlt a gyerekkori rajongás, az izgalom, és maradt a rohanás, a „már megint nincs rá pénzünk”, és a szorongás. A világ nagyvárosai mégis elszántan küzdenek adventkor, hogy előcsalogassák belőlünk az ünnepi kedvet, különlegesebbé tegyék számunka környezetünket. Bécs élen jár e törekvésekben…

Karácsonyfadísz készítés

A Minivilág népszerű gyermekkönyv sorozat alkotói karácsonyfadísz készítést szerveznek gyerekeknek. December 9-én, pénteken 10.00-11.30 óra között kicsiket és nagyobbakat várnak a NOHA Stúdióba egy matinéra, ahol kerámikusokkal közösen agyagból készíthetnek karácsonyfadíszeket a gyerekek. Az eseményen akciós könyvvásárt is tartanak, ahol a belépő árát is le lehet vásárolni szebbnél-szebb Minivilág könyvekre.

Karácsony a kutyákért

kutyák, fajtamentők, Futrinka Egyesület, adakozás, jótékonyságA Futrinka Egyesület karácsonyi ajándék-árverést rendez védencei számára. Kézzel készült ajándékok felajánlásával tehetjük széppé embertársaink, és védenceink Karácsonyát! A magyar vizslák, német dogok és tacskók hivatalos fajtamentő szervezete jó példával jár elől, és hasonló akciók szervezésével talán más állatvédők is forrást tudnak találni állatmentő tevékenységükhöz. Alább az egyesület felhívását olvashatják.

Betlehemi jászol kiállítás

Az idén 17. alkalommal rendezik meg a Betlehemi Jászol kiállítást a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A tárlat a Magyar Kézművességért Alapítvánnyal közösen valósul meg, december 8-tól január 2-ig látható. Cím: Bp., Városliget, Vajdahunyadvár. 

Tartalom átvétel