logó tervezés

 Ismertség Magazin reklám

ELTE Egyetemi Könyvtár

Örökbefogadási nap az ELTE Egyetemi Könyvtárban

ELTE Egyetemi Könyvtár örökbefogadási nap 2015 március 14Március 14-én, szombaton 11-15 óra  között értékes programokkal, előadásokkal, koncerttel várja látogatóit az ELTE Egyetemi Könyvtár. Ezen a napon a könyvtár ősállományának tizenkét kötetét fogadhatják örökbe az érdeklődők. A rendezvényen megismerhetjük a könyvtár restauráror műhelyét, valamint az előadások mellett könyvtár-és épülettörténeti sétán is részt vehetnek a látogatók.

Így olvasunk ma / mi

Az ELTE Egyetemi Könyvtár 9-12. osztályos tanulók számára pályázatot írt ki korunk olvasási szokásainak  bemutatására. A pályázat arra keresi a választ, mi jellemző napjainkban a diákok olvasási szokásaira, mit, hol, hogyan, mikor és kivel olvasnak. Pályázni lehet fotóval, kisfilmmel vagy képregénnyel, egyénileg vagy csoportosan. Az eredeti alkotásokat a könyvtár különleges nyereményekkel díjazza.

Balzac korai regényei

Honore de Balzac első regényeiről tart előadást október 18-án, kedden, 17 órától Loránt Endre író, a Sorbonne egykori oktatója az ELTE Egyetemi Könyvtárban franciául. A nyugalmazott egyetemi tanár az ünnepélyes alkalmon hétszáz darab nagy értékű francia könyvet adományoz gyűjteményéből a könyvtárnak. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Az ismeretlen Mikes Kelemen

Mikes Kelemen kiállítás, ELTE Egyetemi KönyvtárAz Ismeretlen Mikes címmel kiállítás látható Mikes Kelemen halálának 250. évfordulójának alkalmából az ELTE Egyetemi Könyvtár Dísztermében. A tárlat, amelyen Mikes-kéziratokat is bemutatnak, az  Egri Főegyházmegyei Könyvtár közreműködésével valósult meg, amely a Törökországi levelek kéziratát is őrzi, míg az első Mikes-fordítás kézirata az Egyetemi Könyvtárban található. A kiállítás október 13-ig látható.

Tartalom átvétel